Ministrul Sanatatii, Victor Costache, sustine ca nu este de acord cu introducerea vaccinarii obligatorii, fiind de parare ca mai bine s-ar miza pe campanii ample de constientizare.

"Colegii nostri medicii de familie (...) mi-au spus ca au estimat un aproximativ de 2,2 milioane de doze de vaccin antigripal. Din pacate, Ministerul Sanatati a achizitionat 1,5 milioane de doze si nu asta este cea mai mare problema. Cea mai mare problema este ca dozele au ajuns foarte tarziu, si au fost livrate si mai tarziu. In momentul de fata sunt vaccinate aproximativ 980.000 de persoane si toate aceste 1,5 milioane de doze au fost achizitionate si distribuite. Nu trebuie sa repetam greselile din anii anteriori, pentru ca aceasta criza a vaccinurilor este recurenta.

Numai o parte din statele membre ale UE au impus vaccinarea. Eu nu cred in nimic din ce este restrictiv si ce este impus. A impune, compromite orice notiune. Cred in campanii foarte bune de comunicare si cred in dorinta parintilor de a asigura ce este mai bun pentru copiii lor si lucram impreuna cu Organizatia Mondiala a Sanatatii si vom prezenta in perioada urmatoare mai multe campanii pentru a apara conceptul de vaccinare", a spus Costache la B1 TV, citat de News.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.