Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit, ascunsa pe corpul unei femei, cetatean roman, suma totala de 242.000 euro, a carei legalitatea nu a putut fi justificata.

"La Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat, la volanul unui autoturism marca Volkswagen Passat, inmatriculat in Romania, cetateanul sirian H.A., in varsta de 37 ani, impreuna cu acesta calatorind si sotia sa, cetateanul roman H.N., in varsta de 38 de ani.

Actionand in baza analizei de risc, politistii de frontiera au efectuat un control amanuntit asupra autoturismului si persoanelor, ocazie cu care au descoperit, ascunsa pe corpul femeii, suma totala de 242.000 de euro.

La cercetari, cei doi soti au declarat ca banii le apartin si intentionau sa ii foloseasca pentru achizitionarea unui apartament in Istanbul - Turcia. Deoarece nu a putut fi justificata legalitatea provenientei si destinatia sumei de bani, aceasta a fost ridicata in vederea continuarii cercetarilor.

In cauza, politistii de frontiera giurgiuveni efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de 'evaziune fiscala', fapta prevazuta si pedepsita de art. 9, lit. a. , din Legea 241/2005, si 'schimbarea sau transferul de bunuri, cunoscand ca acestea provin din savarsirea de infractiuni in scopul ascunderii sau al disimularii originii ilicite a acestor bunuri', fapta prevazuta si pedepsita de art. 49, alin 1., lit. a., din Legea 129/2019", se arata intr-un comunicat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.