In judetul Harghita a fost ger in noaptea de marti spre miercuri, cea mai scazuta temperatura de pana acum a acestui sezon fiind consemnata la Miercurea Ciuc, unde mercurul termometrelor a aratat minus 15,1 grade Celsius.

Meteorologul de serviciu de la Centrul Meteo Regional Sibiu, Adrian Pasol, a declarat, pentru Agerpres, ca si in alte zone ale judetului Harghita au fost temperaturi scazute, respectiv minus 14,6 grade Celsius la Joseni, minus 13,3 grade Celsius la statia montana Bucin, unde stratul de zapada este de 11 centimetri, minus 11,9 grade Celsius la Toplita si minus 6,2 grade Celsius la Odorheiu Secuiesc.

Potrivit lui Pasol, aceasta scadere a temperaturilor este cauzata de un cumul de factori, respectiv o masa de aer rece, pe un fond de cer senin, un camp anticiclonic ridicat si stratul de zapada, care a amplificat radiatia nocturna.

Adrian Pasol a precizat ca in urmatoarele doua nopti este posibil ca temperaturile in Harghita sa ajunga si la minus 20 grade Celsius.

Harta valorilor minime de temperatura din tara, de pe site-ul Administratiei Nationale de Meteorologie, arata ca, exceptand zonele de munte, la Miercurea Ciuc s-a inregistrat cea mai scazuta valoare la nivel national.

Minima absoluta a lunii decembrie in Harghita a fost de minus 33 de grade Celsius si s-a inregistrat la Miercurea Ciuc in anul 1998.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.