Romania va trimite catre Albania, grav afectata de cutremurul din 26 noiembrie, ajutoare umanitare constand in corturi, saci de dormit, paturi, paturi, saltele si cearsafuri, informeaza un comunicat de presa transmis, duminica, de Guvern.

"Romania continua demersurile de acordare a asistentei umanitare Albaniei, grav afectata de cutremur, implicandu-se activ in demersul comunitatii internationale de a raspunde solicitarilor de sprijin. La propunerea Ministerului Afacerilor Externe si urmare a consultarilor cu autoritatile albaneze, Guvernul Romaniei va trimite ajutoare umanitare ce constau in bunuri de stricta necesitate: corturi, saci de dormit, paturi, paturi, saltele si cearsafuri", precizeaza sursa citata.

Materialele vor trimise in cursul zilei, cu doua aeronave militare.

Potrivit sursei amintite, Executivul condus de premierul Ludovic Orban exprima intreaga disponibilitate de continuare a sprijinului umanitar acordat de Romania.

"Guvernul Romaniei transmite inca o data intreaga solidaritate fata de poporul albanez, condoleante pentru familiile persoanelor care si-au pierdut viata in urma seismului si insanatosire grabnica persoanelor ranite", se mentioneaza in comunicat.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.