Nutritionistul Ionela Dumitrescu, medic specialist diabet, nutritie si boli metabolice sustine ca alimentatia de post are capacitatea de a echilibra colesterolul.

"Se pare ca obiceiurile stravechi si traditiile au ajutat oamenii sa gaseasca echilibrul trupului si sufletului prin post si rugaciune. Desi la acel moment semnificatia postului era strict legata de principiile religioase, se pare ca acesta avea un rol mai important de atat, de detoxifiere a organismului. Unele studii arata de exemplu in post scaderea LDL colesterolului si raportului LDL/HDL, a tensiunii arteriale, limitarea consumului de zahar, indulcitori, scaderea ponderala etc.

Prin postul ortodox se elimina consumul de carne, oua, lapte si derivatele sale si se creste aportul de carbohidrati, cereale, fructe si legume, leguminoase, nuci, seminte, aceasta fiind de fapt o dieta vegetariana. Daca este echilibrat, nu limiteaza aportul de proteine si aminoacizi esentiali", sustine medicul, potrivit clinicasmartnutrition.ro.

Reamintim ca Postul Nasterii Domnului sau Postul Craciunului a inceput de pe data de 15 noiembrie si tine 40 de zile, pana pe 25 decembrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.