Secretarul de stat din MAI Raed Arafat a declarat luni pentru Agerpres ca s-a intrunit Comitetul pentru Situatii de Urgenta in cazul de la Timisoara, unde trei persoane dintr-un bloc, dintre care doi copii, au decedat, iar altele sunt internate in spital.

Potrivit unora dintre locatari, situatia ar putea avea legatura cu o dezinsectie care s-a facut in acel imobil.

Raed Arafat a precizat ca se face evacuarea blocului si toate persoanele din acel imobil vor fi investigate medical.

Citeste si: Trei persoane, printre care doi copii, au murit si alti sase au ajuns de urgenta la spital, in Timisoara. Autoritatile au decis evacuarea unui bloc intreg

"Se evacueaza blocul la acest moment. Vor fi investigate toate persoanele si vor fi cazate in alta parte pana se elimina riscul unei intoxicatii. Au fost trimise echipe de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta din Timis si din alte judete, echipe CBRN care sa faca investigatiile, pe langa acestea si Directia de Sanatate Publica. Avem din pacate cei trei decedati si mai avem inca adulti si copii internati cu simptomatologie mai usoara, dar care sunt internati la acest moment in Spitalul Judetean si Spitalul de Copii", a afirmat Arafat.

Reprezentantii ISU Timis au precizat ca toti locatarii blocului din Timisoara au fost evacuati si vor putea reveni doar dupa ce intregul imobil va fi verificat.

Purtatorul de cuvant al ISU Timis, Elena Megherea, a anuntat, luni, ca ISU Timis a fost informat de UPU a SMURD referitor la situatia aparuta la adresa din Timisoara, strada Miorita nr. 10.

"Intr-o perioada scurta, incepand de vineri, au avut loc trei decese, respectiv, doi copii de 9 zile si de 3 ani si un adult (mama unuia dintre copii, n.r.). Alti doi copii au fost internati la Spitalul de copii Louis Turcanu. Exista suspiciunea unei cauze toxice. UPU SMURD a anuntat Directia de Sanatate Publica si Politia", a anuntat Elena Megherea.

Din partea ISU Timis s-a deplasat, luni, echipajul CBRN pentru cercetare. La ora 14,00 a fost convocat Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta si s-a stabilit evacuarea intregului bloc, parter si patru etaje. De asemenea, 14 persoane au fost transportate la UPU pentru efectuarea analizelor medicale care se impun, ca masuri preventive. In fiecare locuinta a blocului se efectueaza masuratori.

Citeste si:
Explozii uriașe la o stația GPL din Crevedia. O persoană a decedat
Explozii uriașe la o stația...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.