Pentru ca in acest sezon se mananca dovleac destul de des, va prezentam o reteta simpla, de sezon, care se poate prepara repede si usor. Trebuie doar sa urmezi patru pasi importanti si sa adaugi cateva ingrediente cheie pentru un gust desavarsit.

Ca ingrediente ai nevoie de:


  • un dovleac potrivit sau in sfert dint-unul mare;

  • o lingura de ulei de cocos;

  • un praf de sare de mare;

  • scortisoara

  • nucsoara

  • 2-3 linguri de zahar brun.



Pasii ce trebuie urmati la preparare:

1. Primul pas presupune preincalzirea cuptorului la 200 de grade Celsius si tapetarea unei tavi late cu hartie de copt.

2. Apoi se taie dovleacul in felii de circa 2-3 cm grosime. Ideal ar fi sa se foloseasca un cutit mare si ascutit. Acestea trebuie curatate individual

3. Feliile obtinute se curata individual de seminte, ce nu trebuie neaparat aruncate, caci pot fi rumenite la tigaie, potrivit realitatea.net.

4. Feliile de dovleac trebuie stropite cu ulei de cocos; acesta trebuie intins bine pe toate partile. Apoi se adauga sarea, scortisoara si zaharul brun, dupa gust.

5. Se lasa la cuptor circa 20-25 de minute, pana cand observi ca s-a inmuiat si s-a rumenit si poate fi servit de indata ce se raceste.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.