Administratia Nationala de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru intervalul 28 octombrie - 10 noiembrie.

Banat. Incepand din 29 octombrie, vremea se va raci accentuat, astfel ca temperaturile vor deveni treptat apropiate de normalul perioadei. Astfel, maximele diurne vor scadea de la o medie de 14 - 17 grade, in 29 octombrie, la 10 - 12 grade in intervalul 30 octombrie - 1 noiembrie. Ulterior, este estimata o incalzire treptata a vremii, determinand un ecart termic cu valori peste cele normale in prima decada a lunii noiembrie, in special in perioada 4-8 noiembrie, cand sunt prognozate maxime de 16 - 19 grade, mediat regional. Aceeasi evolutie o vor avea si valorile nocturne ale temperaturii aerului, cu o scadere brusca si semnificativa, astfel ca la sfarsitul lunii octombrie si inceputul lui noiembrie minimele se vor situa in medie intre doua si patru grade, urmand ca in cea de-a doua saptamana de prognoza sa creasca la valori de 4 - 8 grade. Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi mai ridicata in data de 29 octombrie si din nou in perioadele 2-3 noiembrie si 6-8 noiembrie.

Crisana. Din data de 29 octombrie, racirea accentuata a vremii va determina inregistrarea unor temperaturi apropiate de normalul perioadei. Astfel, maximele diurne vor scadea de la o medie de 13 - 15 grade - pe 29 octombrie, la 10 - 12 grade in intervalul 30 octombrie - 1 noiembrie. Dupa aceasta perioada este estimata o incalzire treptata a vremii, determinand un ecart termic cu valori peste cele normale in prima decada a lunii noiembrie, in special in perioada 4-8 noiembrie, cand sunt prognozate maxime de 15 - 19 grade, mediat regional. O evolutie similara vor avea si valorile nocturne ale temperaturii aerului, cu o scadere brusca si semnificativa, astfel ca la sfarsitul lunii octombrie si inceputul lui noiembrie minimele se vor situa in medie intre 0 si 3 grade, urmand ca in cea de-a doua saptamana de prognoza sa creasca la valori de 3 - 7 grade. Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi mai ridicata in data de 29 octombrie si din nou in perioadele 2-3 noiembrie si 6-8 noiembrie.

Transilvania. Dupa data de 29 octombrie, racirea accentuata a vremii va determina inregistrarea unor temperaturi in general apropiate de normalul acestei perioade din an. Maximele diurne vor scadea, astfel, pana la 8 - 12 grade, in intervalul 30 octombrie - 2 noiembrie. Ulterior, este estimata o incalzire treptata a vremii, ce va determina valori peste cele normale in prima decada a lunii noiembrie, maximele urmand a se incadra intr-un ecart mediu de 12 - 16 grade. O evolutie similara vor avea si valorile nocturne ale temperaturii aerului, cu o scadere brusca si semnificativa, astfel ca la sfarsitul lunii octombrie si inceputul lui noiembrie minimele se vor situa in medie intre -2 si doua grade, urmand ca, in cea de-a doua saptamana de prognoza, sa creasca la valori de 2 - 5 grade. Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi mai ridicata in data de 29 octombrie si din nou in perioadele 2-3 noiembrie si 6-8 noiembrie.

Maramures. Vremea se va raci accentuat incepand din 29 noiembrie, astfel ca temperaturile vor deveni treptat apropiate de normalul perioadei. Pe fondul acestei schimbari, maximele diurne vor scadea de la o medie de 12 - 14 grade la 9 - 12 grade, in intervalul 30 octombrie - 2 noiembrie. Dupa aceea, este estimata o incalzire treptata a vremii, determinand un ecart termic cu valori peste cele normale in prima decada a lunii noiembrie, in special in perioada 4-8 noiembrie, cand sunt prognozate maxime de 14 - 17 grade, mediat regional. O evolutie similara vor avea si valorile nocturne ale temperaturii aerului, cu o scadere brusca si semnificativa, iar la sfarsitul lunii octombrie si inceputul lui noiembrie minimele se vor situa in medie intre -2 si 2 grade, urmand ca in cea de-a doua saptamana de prognoza sa creasca la valori de 3 - 7 grade. Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi mai ridicata in data de 29 octombrie si, din nou, dupa data de 2 noiembrie.

Citeste si:
Îngrijire specifică a tenului pentru perioada verii
Îngrijire specifică a tenului...
Citeste si:
Cele mai bune surse alimentare de vitamina C
Cele mai bune surse...

Moldova. Incepand din 29 octombrie, racirea accentuata a vremii va determina inregistrarea unor temperaturi in general apropiate de normalul perioadei. Astfel, maximele diurne vor scadea de la o medie de 11 - 14 grade, in 29 octombrie, la 7 - 10 grade - in intervalul 30 octombrie - 2 noiembrie. Dupa data de 2 noiembrie, este estimata o incalzire treptata a vremii, determinand un ecart termic diurn de 10 - 13 grade, mediat regional. O evolutie similara vor avea si valorile nocturne ale temperaturii aerului, cu o scadere brusca si semnificativa, astfel ca la sfarsitul lunii octombrie si inceputul lui noiembrie minimele se vor situa in medie intre -2 si 2 grade, urmand ca in cea de-a doua saptamana de prognoza sa creasca la valori de pana la 6 grade. Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi mai ridicata in data de 29 octombrie si in perioadele 3-4 noiembrie, respectiv 6-8 noiembrie.

Dobrogea. Incepand din data de 30 octombrie, racirea accentuata a vremii va determina inregistrarea unor temperaturi sub cele normale ale perioadei. Astfel, maximele diurne vor scadea de la o medie de 16 - 17 grade - in 29 octombrie, la 9 - 12 grade - in intervalul 30 octombrie - 1 noiembrie. Mai tarziu, vremea se va incalzi, cu valori peste cele normale in prima decada a lunii noiembrie, in special in perioada 4-8 noiembrie, cand sunt prognozate maxime de 14 - 18 grade, mediat regional. O evolutie similara vor avea si valorile nocturne ale temperaturii aerului, cu o scadere brusca si semnificativa. In acest sens, la sfarsitul lunii octombrie si inceputul lui noiembrie minimele se vor situa in medie intre 2 si 6 grade, urmand ca in cea de-a doua saptamana de prognoza sa creasca la valori de 6 - 8 grade. Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi mai ridicata in data de 30 octombrie si, din nou, in perioada 3-4 noiembrie.

Muntenia. Din data de 30 octombrie, racirea accentuata a vremii va determina inregistrarea unor temperaturi in general sub limitele climatologic specifice perioadei. Maximele diurne vor scadea de la o medie de 17 - 19 grade - in 29 octombrie, la 8 - 12 grade - in intervalul 30 octombrie - 1 noiembrie. Ulterior, este estimata o incalzire treptata a vremii, determinand un ecart termic cu valori peste cele normale in prima decada a lunii noiembrie, in special in perioada 4-8 noiembrie, cand sunt prognozate maxime de 14 - 16 grade, mediat regional. O evolutie similara vor avea si valorile nocturne ale temperaturii aerului, cu o scadere brusca si semnificativa, astfel ca la sfarsitul lunii octombrie si inceputul lui noiembrie minimele se vor situa in medie intre 2 si 5 grade, urmand ca in cea de-a doua saptamana de prognoza sa creasca la valori de 4 - 8 grade. Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi mai ridicata in data de 30 octombrie, precum si in perioadele 3-4 noiembrie si 6-8 noiembrie.

Oltenia. Incepand cu 30 octombrie, racirea accentuata a vremii va determina inregistrarea unor temperaturi in general sub limitele climatologic specifice perioadei. Astfel, maximele diurne vor scadea de la o medie de 18 - 20 de grade la 9 - 12 grade, in intervalul 30 octombrie - 1 noiembrie. Dupa 1 noiembrie se preconizeaza o incalzire treptata a vremii, in special in perioada 4-8 noiembrie, cand sunt prognozate maxime de 15 - 17 grade, mediat regional. O evolutie similara vor avea si valorile nocturne ale temperaturii aerului, cu o scadere brusca si semnificativa, astfel ca la sfarsitul lunii octombrie si inceputul lui noiembrie minimele se vor situa in medie intre 2 si 6 grade, urmand ca in cea de-a doua saptamana de prognoza sa creasca la valori de 5 - 8 grade. Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi mai ridicata in jurul datei de 30 octombrie si in perioadele 3-4 noiembrie si 6-7 noiembrie.

Citeste si:
Vremea se schimbă radical de Paște. Ce spun meteorologii
Vremea se schimbă radical de...

La munte. Din data de 29 octombrie, vremea se va raci accentuat, determinand inregistrarea unor temperaturi in general sub cele normale ale perioadei. Astfel, maximele diurne vor scadea pana la 1 - 6 grade, in intervalul 30 octombrie - 1 noiembrie. Ulterior, este estimata o incalzire treptata a vremii, determinand un ecart termic cu valori peste cele obisnuite in prima decada a lunii noiembrie, fiind prognozate maxime in medie de 5 - 10 grade. O evolutie similara vor avea si valorile nocturne ale temperaturii aerului, cu o scadere brusca si semnificativa, astfel ca la sfarsitul lunii octombrie si inceputul lui noiembrie minimele vor fi negative in toata zona, in medie intre -8 si -2 grade, urmand ca in cea de-a doua saptamana de prognoza sa creasca la valori cuprinse intre -2 si 4 grade. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi mai ridicata in perioada 29 - 30 octombrie, atunci cand, mai ales la altitudini de peste 1.400 de metri, vor predomina ninsorile si, din nou, in perioadele 2-4 noiembrie si 6-8 noiembrie.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.