Peste 50.000 de romani au investit mai mult de 2,6 miliarde de lei de la inceputul anului pana in prezent in titlurile de stat emise in cadrul programului Tezaur, a declarat ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici.

"Programul Tezaur este un program de succes si o dovada clara care certifica acest lucru sunt cei peste 50.000 de romani care au investit mai mult de 2,6 miliarde de lei de la inceputul anului pana in prezent. Prin emisiunile de titluri de stat destinate exclusiv persoanelor fizice, Ministerul Finantelor Publice ofera o alternativa sigura de economisire cu dobanzi si maturitati atractive pe care romanii o pot accesa si pe viitor", precizeaza Eugen Teodorovici, ministrul Finantelor Publice, intr-un comunicat de presa.

Romanii pot subscrie incepand de luni, 7 octombrie 2019, pentru noi emisiuni de titluri de stat destinate exclusiv populatiei in cadrul Programului Tezaur, cu scadente la 1, 2, si 3 ani si dobanzi anuale de 3,5%, 4%, respectiv 4,5%. Veniturile aferente sunt neimpozabile.

Titlurile de stat pot fi cumparate in perioada 7 - 31 octombrie 2019 de la unitatile operative ale Trezoreriei Statului, in perioada 7 - 30 octombrie 2019 prin reteaua de oficii postale ale Companiei Nationale Posta Romana, din mediul urban, iar in perioada 7-29 octombrie 2019 din mediul rural.

Sunt eligibile persoanele fizice care au implinit varsta de 18 ani la data efectuarii subscrierii.

"A fost eliminata plafonarea sumelor care pot fi investite de persoanele fizice in cadrul acestor emisiuni. Investitorii au posibilitatea anularii subscrierilor deja efectuate prin depunerea unei cereri doar in perioada de subscriere", precizeaza MFP.

Titlurile de stat sunt in forma dematerializata si au valoare nominala de 1 leu. Acestea sunt transferabile si se pot rascumpara in avans. In cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transfera mostenitorilor, care prezinta documentele legale care le atesta calitatea.

Potrivit Ministerului Finantelor, emiterea titlurilor de stat pentru populatie va continua pe tot parcursul anului 2019. In fiecare luna perioada de subscriere va fi de trei saptamani iar maturitatile vor fi stabilite in functie interesul manifestat de investitori, potrivit Agerpres.

Citeste si:
Bacșișul va fi impozitat cu 10% începând din 2023
Bacșișul va fi impozitat cu...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.