Presedintele Klaus Iohannis a afirmat luni ca sarcina principala a prim-ministrului este aceea de a guverna, nu de a intreprinde turnee electorale externe care "nu aduc niciun beneficiu" Romaniei.

"Ii reamintesc prim-ministrului ca sarcina sa principala este aceea de a guverna si de a rezolva problemele curente, executive, imediate, si nu de a intreprinde turnee electorale externe care nu aduc niciun beneficiu Romaniei sau, ca sa fiu mai clar, care nu aduc absolut nimic. Sigur, acest Guvern incompetent si-a pierdut majoritatea parlamentara si nu stie daca se mai poate baza pe sprijin in Parlament. Solutia fireasca ar fi aceea a demisiei unui astfel de Guvern-dezastru, care si-a pierdut orice fel de legitimitate. Dar acest Guvern n-a gasit de cuviinta sa se retraga nici macar dupa referendumul din 26 mai, cand 6,5 milioane de romani i-au spus clar si fara echivoc ca duce tara intr-o directie gresita. Deci, nu ne putem astepta la gesturi de responsabilitate din partea PSD", a aratat presedintele intr-o declaratie sustinuta la Palatul Cotroceni.

El a reiterat de asemenea ca "abia" asteapta sa treaca motiunea de cenzura, mentionand ca institutii fundamentale ale statului au "grave probleme de credibilitate" din cauza politizarii excesive.

"Functionarea institutiilor nu trebuie sa mai fie afectata de lipsa de competenta a celor care le conduc in prezent. Am ajuns in aceasta situatie pentru ca pesedistii au inlocuit profesionistii cu incompetenti si tot felul de neaveniti in pozitii de decizie. Institutii fundamentale ale statului au grave probleme de credibilitate din cauza politizarii excesive. Eu vreau sa transmit romanilor ca statul are in randurile sale nenumarati profesionisti si oameni dedicati misiunii lor publice. Iar procesul de reconstructie a statului trebuie sa inceapa, obligatoriu, cu repunerea pe baze corecte a administratiei si aceasta nu poate fi facuta decat de un nou guvern, care sa isi asume in mod clar o astfel de prioritate. Abia astept sa treaca motiunea!", a sustinut seful statului.

Citeste si:
Hemoroizii în sarcină: prevenție și tratament
Hemoroizii în sarcină:...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.