DIICOT a solicitat ajutorul Biroului Federal de Investigatii (FBI) pentru efectuarea unei expertize genetice prin care sa se stabileasca profilul genetic (ADN) in cazul Luizei Melencu, dar si pentru a stabili profilul psihologic/comportamental al lui Gheorghe Dinca, suspectul crimelor de la Caracal.

"Prin ordonanta din data de 20.09.2019, procurorii DIICOT - Structura Centrala au dispus efectuarea unei cereri de asistenta judiciara in materie penala cu autoritatile judiciare din Statele Unite ale Americii, respectiv Biroul Federal de Investigatii (FBI), avand drept obiect efectuarea unei expertize genetice prin care sa se stabileasca profilul genetic (ADN mitocondrial si cromozomial) al victimei majore, analiza genetica de tip mitocondrial neputand fi efectuata pe teritoriul Romaniei de catre niciun laborator autorizat, la Institutul National de Medicina Legala 'Mina Minovici' efectuandu-se doar analiza genetica de tip cromozomial", se arata intr-un comunicat al DIICOT.

Conform DIICOT, in acest sens, au fost puse la dispozitia Biroului Federal de Investigatii fragmentele osoase ce urmeaza a fi supuse analizei.

De asemenea, prin aceeasi comisie rogatorie, s-a solicitat asistenta specialistilor din cadrul FBI in vederea stabilirii profilului psihologic/comportamental al inculpatului Gheorghe Dinca.

"Precizam faptul ca, in cauza, nu exista date sau indicii care sa conduca la ipoteza implicarii in vreun fel a vreunui cetatean american in activitatile ce formeaza obiectul dosarului de urmarire penala, iar efectuarea unei comisii rogatorii cu Statele Unite ale Americii este motivata exclusiv de inalta specializare a FBI in materia analizelor si expertizelor in cauze de acest gen", spune DIICOT.

Reprezentantii DIICOT precizeaza ca activitatile procedurale ce privesc partea civila Monica Georgeta Melencu, mama Luizei Melencu, se afla in conexitate cu activitatile mentionate.

Monica Georgeta Melencu a fost citata joi, in vederea punerii in executare a autorizarii emise la data de 23 septembrie de catre Tribunalul Bucuresti, si anume pentru a-i fi prelevate probe biologice pentru efectuarea unei noi expertize genetice.

Citeste si:
Frații Tate, trimiși în judecată de DIICOT. Sunt acuzați de viol,...
Frații Tate, trimiși în...

Potrivit unui raport al INML trimis la DIICOT, fragmentele osoase descoperite in zona de liziera de langa Caracal provin de la scheletul unei persoane de sex feminin cu varsta cuprinsa intre 15 si 19 ani, alta decat Alexandra Macesanu.

INML nu a reusit insa sa stabileasca daca fragmentele osoase gasite la liziera apartin Luizei Melencu, asa cum sustine Gheorghe Dinca, suspectul crimelor de la Caracal.

Marti, DIICOT a transmis ca mama Luizei Melencu a refuzat sa-i fie prelevate probe biologice pentru efectuarea unei noi expertize genetice, insa procurorii au obtinut mandat de la instanta pentru aceasta procedura.

Monica Georgeta Melencu sustine ca anchetatorii ar vrea sa "planteze" noile probe prelevate de la ea in oasele gasite la liziera, pentru a inchide ancheta, potrivit Agerpres.

Gheorghe Dinca a recunoscut ca a ucis-o pe Alexandra Macesanu, in varsta de 15 ani, pe data de 25 iulie. De asemenea, el a sustinut ca a ucis-o si pe Luiza Melencu, de 18 ani, disparuta in luna aprilie.

Citeste si:
Reacția Chinei în fața acuzațiilor FBI privind originea COVID-19....
Reacția Chinei în fața...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.