Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) Dambovita a anuntat, intr-o conferinta de presa, ca exista un suspect principal, un cetatean strain, in cazul fetitei de 11 ani din comuna Gura Sutii, disparuta vineri si gasita decedata duminica, pe un camp la iesirea din localitate.

"Datele de urmarire penala la acest moment ne indica faptul ca fetita, la momentul sesizarii organelor de urmarire penala, nu mai era in viata (vineri seara - n.r.). Exista o certitudine. Am ajuns la un autoturism cu principalul suspect, in conditiile in care am vazut ca autoturismul respectiv in momentul in care a iesit din localitatea Gura Sutii a intrat in ultima localitate la un interval de 30 de minute, in conditiile in care traseul respectiv putea fi parcurs in 2-3 minute, la o viteza normala de 60 de kilometri la ora", a declarat procurorul de caz, Mihai Dinca.

La intrebarea jurnalistilor daca este vorba despre un cetatean olandez, procurorul de caz a spus ca nu confirma si nici nu infirma aceasta informatie.

"Este deschis un dosar penal, cercetarile se fac cu privire la infractiunea de omor, lipsirea de libertate si, evident, ca nu excludem violul sau alte acte de agresiune sexuale", a mai spus Mihai Dinca, potrivit Agerpres.

Anchetatorii au precizat ca au urmarit mai multe piste de la momentul disparitiei fetei - au analizat imaginile de pe camerele de supraveghere de pe o raza stabilita de interes pentru ancheta si au verificat persoanele si masinile aparute pe aceste camere.

"S-a actionat zilnic cu circa 120 de politisti, 30-40 jandarmi, 30 de lucratori ISU, circa 100 de voluntari din comunitate. Multumesc cetatenilor de intelegerea de care au dat dovada pentru ca fiecare locuinta a fost verificata de circa trei ori in trei zile si au inteles motivul pentru care i-am deranjat. Ne pare extrem de rau ca s-a intamplat aceasta fapta la noi si ca nu am putut sa o gasim pe fetita vie", a precizat seful IPJ Dambovita, Sorin Paun.

La cautari au fost folosite drone si un elicopter.

Trupul fetei a fost gasit duminica dupa-amiaza

Duminica, fetita a fost gasita pe un camp la iesirea din Produlesti. Anchetatorii au spus ca, la o prima examinare, s-au observat urme de violenta pe trupul fetei. Corpul era acoperit cu o folie de plastic. Seful IPJ Dambovita a subliniat ca acesta este, probabil, motivul pentru care corpul nu a fost observat din elicopter.

Citeste si:
Nicușor Dan: „Dâmbovița este o uriașă oportunitate pentru București”
Nicușor Dan: „Dâmbovița este...

Principalul suspect in acest caz a folosit o masina inchiriata. Autovehiculul a fost gasit la firma de inchiriere auto si a fost indisponibilizat de Politie.

"La acest moment, urmarirea penala este in faza in rem, nu am dispus continuarea urmaririi fata de o persoana anume. Cand vorbesc de un cerc de suspecti este un cerc de suspecti in sens criminalistic, nu in sens procedural penal", a mai spus procurorul Mihai Dinca.

Acesta a adaugat ca se efectueaza activitati de urmarire penala, cercetare la fata locului, urmeaza efectuarea autopsiei corpului fetei, sustinand ca prelevarea de mostre biologice este foarte importanta pentru ancheta. Anchetatorii au adaugat ca se fac demersuri pentru prinderea suspectului principal, fara a preciza daca acesta mai este sau nu in tara.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.