Tribunalul Olt a respins marti, printr-o solutie definitiva, apelul facut de procurorul general in cauza privind interzicerea parasirii teritoriului Romaniei de catre Sorina, fetita din judetul Mehedinti adoptata de sotii Sacarin.

Instanta a hotarat ca apelantul sa achite sotilor Sacarin suma de 2.500 lei, reprezentand onorariu avocatial.

"Respinge apelul declarat de apelantul Procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie impotriva sentintei civile nr. 3290 din 18 iulie 2019 a Judecatoriei Slatina in contradictoriu cu intimatii Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Mehedinti, Saramat Mariana, Sacarin Gabriel, Sacarin Ramona Elena, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Statul Roman prin Ministerul Finantelor Publice si Gene- Greb Bejan. Obliga apelantul sa achite intimatilor Sacarin Gabriel si Sacarin Ramona Elena suma de 2500 lei cu titlu de cheltuieli de judecata reprezentand onorariu avocatial redus (...). Definitiva", se arata in solutia postata pe portalul instantei.

Pronuntarea in aceasta cauza a avut loc marti, dupa doua amanari din motive de "lipsa de procedura".

Pe 18 iulie, magistratii Judecatoriei Slatina au respins solicitarea procurorului general de emitere a unei ordonante presedintiale prin care sa fie interzisa parasirea teritoriului Romaniei de catre Sorina, fata adoptata de sotii Sacarin.

Citeste si:
CSM a votat împotriva desființării Secției Speciale. Procurorul...
CSM a votat împotriva...
Citeste si:
8 remedii pentru ameliorarea durerii in gat
8 remedii pentru ameliorarea...

Pe 30 iulie, procurorul general a facut apel la decizia Judecatoriei Slatina in cauza mentionata.

La cateva zile dupa solutia data de Judecatoria Slatina, Sorina, impreuna cu parintii adoptivi, a plecat din Romania.

Dosarul a ajuns la Judecatoria Slatina dupa ce competenta solutionarii cauzei a fost declinata catre aceasta instanta, pe 10 iulie, de magistratii de la Tribunalul Olt, unde a fost stramutat prin decizie a Curtii de Apel Craiova.

Curtea de Apel Craiova hotarase, pe 2 iulie, stramutarea de la Tribunalul Mehedinti la Tribunalul Olt a dosarului in care procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie solicita ordonanta presedintiala privind interzicerea parasirii teritoriului Romaniei de catre minora Sorina.

Citeste si:
Achitarea lui Vasile Blaga, ANULATĂ. Procesul de corupție va fi...
Achitarea lui Vasile Blaga,...

Curtea de Apel Craiova a respins, pe 5 iulie, cererea procurorului general prin care se solicita suspendarea adoptiei in cazul fetitei din judetul Mehedinti. Aceeasi instanta a decis, pe 11 iulie, sa respinga cererea procurorului general de revizuire a adoptiei Sorinei, aceasta urmand a ramane in continuare la sotii Sacarin, cu dubla cetatenie romana si americana.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.