Alianta USR PLUS propune un pact politic si parlamentar pentru declansarea alegerilor anticipate presedintelui Romaniei si partidelor parlamentare din Opozitie. Pactul vizeaza declansarea de alegeri anticipate in data de 6 iunie 2020, odata cu alegerile locale si reprezinta dovada concreta a asumarii si reponsabilitatii cu care Alianta USR PLUS abordeaza actuala criza politica din Romania.

"«Este un pact prin care vrem sa cream o foaie de parcurs pentru a ajunge la acele alegeri anticipate fundamental necesare pentru iesirea Romaniei din actuala criza. Guvernarea PSD nu mai are legitimitate si nici o majoritate parlamentara care sa o indreptateasca sa mentina in functie un guvern toxic, un guvern care tine Romania blocata. Din aceasta perspectiva, noi, Alianta USR PLUS, propunem factorilor politici relevanti in acest moment – actualului presedinte al Romaniei, PNL, PMP, ALDE, UDMR, Grupul minoritatilor nationale si Pro Romania – acest pact politic si parlamentar. In momentul in care vor semna acest pact pentru anticipate toti liderii politici actuali, care spun de fiecare data cand sunt intrebati ca sunt decisi sa scoata tara din criza, alegerile anticipate vor putea fi realizate», a declarat Dan Barna, presedintele USR si candidatul USR PLUS la Presedintia Romaniei.

«Acest pact este singura solutie logica si viabila de deblocare a crizei politice. Si este o solutie prin care poporul nu este ocolit si este important sa mergem dincolo de calculele politicianiste si de interesele unor parlamentari de a-si prelungi mandatul cu cateva luni chiar daca constatam ca suntem intr-o criza politica. Tragedia imensa de la Caracal ne-a aratat nu doar ca suntem intr-o criza politica, dar si ca statul este in criza, pentru ca este capturat de grupuri de interese. Statul are nevoie de o reforma urgenta, are nevoie in primul rand de profesionalizare si depolitizare, iar USR PLUS este pregatita sa ia masurile necesare, in primele saptamani cand ajunge la guvernare», a declarat si Dacian Ciolos, presedintele PLUS si propunerea USR PLUS pentru functia de premier.

Pentru a fi posibila organizarea de alegeri anticipate odata cu alegerile locale, partidele parlamentare semnatare ale pactului se angajeaza sa semneze si sa voteze motiunea de cenzura care sa duca la retragerea increderii in Guvernul Dancila. La randul sau, daca semneaza pactul USR PLUS, presedintele Romaniei se angajeaza sa inainteze Parlamentului doua propuneri de investitura, iar parlamentarii partidelor semnatare se angajeaza sa respinga cele doua propuneri de investitura.

Citeste si:
Finlanda va decide în ziua de 12 mai să îşi depună candidatura la NATO
Finlanda va decide în ziua de...

Organizarea alegerilor anticipate este imperativa pentru a scoate Romania din criza politica si morala, in conditiile in care Guvernul condus de Viorica Dancila nu mai are majoritate in Parlament si refuza sa demisioneze, iar PSD a generat, din cauza luptelor interne pentru putere, trei crize guvernamentale majore, cu schimbarea a doi prim-ministri si inlocuirea a 80 de ministri.

Nu in ultimul rand, Romania a ajuns dupa aproape trei ani de guvernare PSD sa fie cea mai vulnerabila economie din Uniunea Europeana, iar siguranta si viata cetatenilor din Romania sunt constant puse in pericol prin refuzul de abrogare a Legii privind recursul compensatoriu, lege in baza careia au fost eliberati aproape 20.000 de condamnati, inclusiv pentru crime, violuri si talharii.

Parlamentarii USR sunt pregatiti sa renunte la ultimele sase luni de mandat pentru a scoate Romania din criza si pentru ca romanii sa poata spune la urne, fara echivoc, ce partide crediteaza pentru a guverna tara in urmatorii ani", se arata intr-un comunicat al formatiunii.

Citeste si:
Australia şi Japonia, pact de securitate pentru neutraliza puterea...
Australia şi Japonia au...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.