O tanara din Salaj, in varsta de 20 ani, a vrut sa-si vanda copilul nascut in luna iulie unui barbat din judetul Cluj. Cazul a ajuns in atentia procurorilor DIICOT, dispunandu-se retinerea celor doi inculpati pentru 24 de ore, informeaza dcnews.ro.

Conform unui comunicat DIICOT, o femeie de 20 de ani care a dat nastere unui copil la Spitalul Orasenesc Huedin, ar fi fost abordata de un barbat in varsta de 54 de ani, din judetul Cluj, care i-a propus sa ii cumpere nou-nascutul.

"In acest scop inculpatul i-a oferit inculpatei suma de 15.000 lei, suma pe care urma sa o achite in doua transe, respectiv 1.000 euro in momentul intocmirii certificatului de nastere, iar restul sumei de bani urmand sa fie achitata in momentul in care copilul implineste varsta de un an.

Pentru a da aparenta de legalitate vanzarii-cumpararii minorului nou-nascut, avand in vedere ca inculpata a fost de acord cu propunerea inculpatului, cei doi au convenit sa declare in fals ca inculpatul este tatal biologic al minorului, acesta sa-l recunoasca si pe cale de consecinta sa intre in posesia lui, pe o cale aparent legala, respectiv ca parinte al sau.

In acest sens, la data de 23.07.2019, cei doi inculpati s-au deplasat la Oficiul de Stare Civila din cadrul Primariei Orasului Huedin, judetul Cluj, unde fiecare a dat o declaratie pe propria raspundere cu privire la faptul ca inculpatul este tatal biologic al copilului nascut la data de 20.07.2019 de catre inculpata, in urma unei relatii pe care acestia ar fi avut-o anterior.

Dupa ce a fost obtinut certificatul de nastere, inculpatul i-a platit inculpatei o parte din suma convenita, respectiv 2.100 de lei", mentioneaza sursa citata.

In cursul zilei de vineri, inculpatii urmeaza sa fie prezentati Tribunalului Salaj cu propunere de arestare preventiva pentru o perioada de 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Directia Operatiuni Speciale. Actiunea a fost efectuata cu sprijinul ofiterilor de politie judiciara din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Salaj si Jandarmeriei Romane.

Citeste si:
Andreea Tonciu, desființată de fani din cauza pozelor editate în...
Andreea Tonciu, desființată...

Pe parcursul intregului proces penal persoanele cercetate beneficiaza de drepturile si garantiile procesuale prevazute de Codul de procedura penala, precum si de prezumtia de nevinovatie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.