Administratia Nationala de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru intervalul 2 - 15 septembrie 2019.

Banat. Prima saptamana va fi caracterizata de un regim termic oscilant al valorilor diurne, astfel media maximelor va fi in scadere de la 32-33 de grade in 2 septembrie, pana spre 26-27 de grade in data de 4 septembrie, dupa care va creste spre 30 de grade in zilele de 5 si 6 septembrie si ulterior va scadea din nou spre 26 de grade in 8 septembrie. In cea de a doua saptamana se vor inregistra temperaturi maxime, in medie, cuprinse intre 23 si 25 de grade, valori apropiate de normele climatologice specifice perioadei. Media minimelor termice se va situa intre 14 si 16 grade in perioada 2-9 septembrie, apoi va avea o tendinta de scadere usoara, spre 12 grade, valoare ce se va inregistra pana la finalul intervalului.

Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi ridicata in special in perioada 7-11 septembrie cand pe arii restranse este posibil sa se cumuleze si cantitati mai insemnate de apa.

Crisana. Regimul termic al valorilor diurne va fi destul de oscilant in prima saptamana, astfel media maximelor va fi in scadere de la 32-33 de grade in 2 septembrie, pana spre 26 de grade in data de 4 septembrie, dupa care va creste spre 29-30 de grade in zilele de 5 si 6 septembrie si ulterior va scadea din nou spre 26 de grade in 8 septembrie.

In cea de a doua saptamana se vor inregistra temperaturi maxime, in medie, cuprinse intre 22 si 24 de grade, valori apropiate de normele climatologice specifice perioadei. Media minimelor termice se va situa intre 14 si 16 grade in perioada 2-9 septembrie, apoi va avea o tendinta de scadere usoara, spre 10-12 grade, valori ce se vor inregistra pana la finalul intervalului. Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi ridicata in special in perioada 7-11 septembrie, cand pe arii restranse este posibil sa se cumuleze si cantitati mai insemnate de apa.

Citeste si:
Beneficiile și contraindicațiile mustului, delicioasa băutură a...
Beneficiile și...

Transilvania. Vremea va fi calduroasa in primele doua zile, cu o medie a temperaturilor maxime ce se va situa in jurul valorii de 31 de grade, dar se va racori in data de 4 septembrie, cand media va scadea spre 26 de grade. In perioada 5-7 septembrie va fi mai cald decat in mod obisnuit, astfel incat se vor inregistra in medie maxime de pana la 28-29 de grade, urmand ca apoi temperaturile sa coboare treptat spre valori normale, in jurul a 22 de grade, in intervalul 10-15 septembrie.

Media minimelor termice se va situa intre 12 si 14 grade in perioada 2-9 septembrie, apoi va avea o tendinta de scadere usoara, spre 8-10 grade. Ploi slabe vor aparea pe arii restranse in zilele de 3 si 4 septembrie, iar in perioada 7-12 septembrie temporar vor fi averse si este posibil ca izolat sa se cumuleze cantitati mai insemnate de apa.

Maramures. Prima saptamana va fi caracterizata de un regim termic oscilant al valorilor diurne, astfel media maximelor va fi in scadere de la 32 de grade in 2 septembrie, pana spre 26 de grade in data de 4 septembrie, dupa care va creste spre 28-29 de grade in zilele de 5 si 6 septembrie si ulterior va scadea din nou spre 24 de grade in 8 septembrie.

Citeste si:
Vremea la extreme în următoarea perioadă. Prognoza meteo ANM pentru...
Vremea la extreme în...

In cea de a doua saptamana se vor inregistra temperaturi maxime, in medie, cuprinse intre 21 si 23 de grade, valori apropiate de normele climatologice specifice perioadei. Media minimelor termice se va situa intre 13 si 15 grade in perioada 2-9 septembrie, apoi va avea o tendinta de scadere usoara, spre 10 grade, valoare ce se va inregistra pana la finalul intervalului. Ploi in general slabe vor aparea in ziua de 3 septembrie, iar in perioada 7-12 septembrie, temporar, vor fi averse si este posibil ca local sa se cumuleze cantitati mai insemnate de apa.

Moldova. Vremea va fi calduroasa in urmatoarele doua zile, cu o medie a a temperaturilor maxime de 31-33 de grade, apoi se va racori in data de 4 septembrie, cand media va scadea spre 23 de grade. In perioada 5-7 septembrie valorile termice diurne vor creste usor si vor ajunge in medie la 26-28 de grade, apoi vor scadea treptat, astfel incat in intervalul 10 -15 septembrie se vor situa intre 22 si 24 de grade, valori apropiate de mediile climatologice specifice perioadei.

Citeste si:
Prognoza meteo - 6 martie 2023. Vreme însorită în noul început de...
Prognoza meteo - 6 martie...

Media temperaturilor minime va fi cuprinsa in general intre 12 si 16 grade, cu cele mai ridicate valori in primele nopti. Ploi in general slabe vor aparea in ziua de 3 septembrie, dar si in perioada 9-12 septembrie, cand izolat este posibil sa se cumuleze cantitati mai insemnate de apa.

Dobrogea. Vremea va fi calduroasa in primele doua zile, cu o medie a temperaturilor maxime de 30-31 de grade, dupa care in zilele de 4 si 5 septembrie se va racori usor, iar media va scadea spre 26-27 de grade. Ulterior, in 6 si 7 septembrie, valorile diurne vor creste usor, in medie spre 28 de grade, apoi vor marca o scadere treptata, spre medii de 24-25 de grade in perioada 10-15 septembrie, cand vor caracteriza un regim termic apropiat de cel normal.

Media minimelor termice se va situa in general intre 15 si 17 grade, exceptand primele nopti cand va fi mai cald, cu valori nocturne in medie de 19-20 de grade. Probabilitatea de aparitie a ploilor in general slabe va fi mai ridicata in intervalul 9-12 septembrie.

Muntenia. In primele doua zile, vremea va fi calduroasa, pe arii restranse caniculara, cu o medie a temperaturilor maxime de 34 de grade, dupa care in zilele de 4 si 5 septembrie se va racori usor, iar media va scadea spre 30 de grade. Ulterior, in 6 si 7 septembrie, valorile diurne vor creste, in medie, spre 31-32 de grade, apoi vor marca o scadere treptata, spre medii de 26 de grade in perioada 10-15 septembrie, cand vor caracteriza un regim apropiat de cel normal.

Media minimelor termice se va situa in general la 14-15 grade, exceptand noptile de dupa data de 10 septembrie, cand aceasta va tinde spre 12 grade. Ploi slabe vor aparea pe spatii mici in 4 septembrie, iar in intervalul 8-11 septembrie, temporar, vor fi averse si izolat este posibil sa se cumuleze cantitati de apa mai insemnate.

Oltenia. Vremea va fi calduroasa, pe arii restranse caniculara in primele doua zile cu o medie a temperaturilor maxime de 34 de grade, dupa care in intervalul 4-7 septembrie se va racori usor, iar media se va situa in jurul valorii de 30 de grade. Incepand cu data de 8 septembrie valorile diurne vor continua sa scada usor si treptat si vor fi cuprinse in medie intre 24 si 26 de grade, ceea ce va caracteriza un regim termic apropiat de cel normal.

Media minimelor termice se va situa in general intre 15 si 17 grade, exceptand noptile de dupa data de 10 septembrie, cand aceasta va tinde spre 12 grade. Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi ridicata in perioada 7-11 septembrie, cand pe arii restranse este posibil sa se cumuleze si cantitati mai insemnate de apa.

La munte. Regimul termic va marca o scadere usoara si treptata de-a lungul celor doua saptamani. Prin urmare, media temperaturilor maxime va cobori de la 20-21 de grade, in primele doua zile, spre 14-15 grade in perioada 10-15 septembrie, iar temperaturile minime vor ajunge de la valori in medie de 10-12 grade in primele noptii, pana la 6 grade spre sfarsitul intervalului.

In cea mai mare parte a intervalului, temporar se vor semnala averse si local se vor cumula cantitati de apa mai insemnate, in special in perioada 6-12 septembrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.