Social 27 August 2019 10:54
Administratia Nationala de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru intervalul 26 august - 8 septembrie.

Banat. In primele zile, vremea va fi calduroasa, local caniculara, media temperaturilor maxime urmand a se situa in jurul a 34 de grade pana pe 29 august. Apoi va scadea usor si treptat, pana spre 30 de grade, pe 3 septembrie. Spre sfarsitul celei de-a doua saptamani de prognoza mediile diurne vor caracteriza o vreme calda si vor oscila usor, intre 28 si 30 de grade. In prima saptamana, media minimelor termice va fi de 17 - 18 grade Celsius. Ulterior, minimele termice vor scadea usor si treptat, urmand ca media lor sa se situeze in jurul a 14 grade Celsius. Probabilitatea de aparitie a ploilor in general slabe, posibil insotite de descarcari electrice va fi ridicata in intervalele 26-27 august, 31 august - 1 septembrie si 4 - 7 septembrie 2019.

Crisana. In primele zile, vremea va fi calduroasa, local caniculara, media temperaturilor maxime urmand a se situa in jurul a 34 de grade pana pe 29 august. Apoi ea va scadea usor si treptat, pana spre 30 de grade, pe 3 septembrie. Spre sfarsitul celei de-a doua saptamani de prognoza mediile diurne vor caracteriza o vreme calda si vor oscila usor, intre 27 si 29 de grade. In prima saptamana, media minimelor termice va fi de 17 - 18 grade Celsius. Ulterior, minimele termice vor scadea, urmand ca media lor sa se situeze in jurul a 14 grade Celsius. Probabilitatea de aparitie a ploilor in general slabe, posibil insotite de descarcari electrice va fi ridicata in intervalele 26-27 august, 31 august-1 septembrie si 4-7 septembrie 2019.

Transilvania. In prima saptamana, vremea va fi calduroasa, cea mai ridicata medie a temperaturilor maxime fiind de 31 de grade, in perioada 26-29 august. Apoi aceasta va scadea usor si treptat, pana pe 3 septembrie, spre 29 de grade. Spre sfarsitul celei de-a doua saptamani de prognoza mediile termice diurne vor oscila usor in jurul valorii de 28 de grade. In prima saptamana, media minimelor termice va fi de 14 - 15 grade. Ulterior, minimele termice vor scadea usor si treptat, urmand ca media lor sa se situeze in jurul a 11 grade Celsius. Probabilitatea de aparitie a ploilor in general slabe, posibil insotite de descarcari electrice va fi mai ridicata in intervalul 26-27 august si dupa data de 3 septembrie.

Maramures. In prima saptamana, vremea va fi calduroasa, cea mai ridicata medie a temperaturii maxime fiind de 32 de grade, in perioada 26-29 august. Apoi aceasta va scadea usor si treptat, pana pe 3 septembrie, cand va atinge 30 de grade. Spre sfarsitul celei de-a doua saptamani de prognoza mediile termice diurne vor oscila usor in jurul valorii de 28 de grade Celsius. In prima saptamana, media minimelor termice se va situa in jurul a 16 grade. Ulterior, minimele termice vor scadea usor si treptat, urmand ca media lor sa fie de 12 - 13 grade Celsius. Probabilitatea de aparitie a ploilor in general slabe, posibil insotite de descarcari electrice, va fi mai ridicata in intervalul 26-27 august si dupa data de 3 septembrie.

Citeste si:
Vremea la extreme în următoarea perioadă. Prognoza meteo ANM pentru...
Vremea la extreme în...

Moldova. Vremea va fi calduroasa in special in prima saptamana, cea mai ridicata medie a temperaturilor maxime fiind de 32 de grade, in zilele de 26 si 27 august. Apoi aceasta va scadea usor si treptat, pana pe 3 septembrie, spre 29 de grade. In a doua jumatate a celei de-a doua saptamani, mediile termice diurne vor oscila usor in jurul valorii de 28 de grade. In prima saptamana, media minimelor termice se va situa in jurul a 17 grade. Ulterior, minimele termice vor scadea usor si treptat, urmand ca media lor sa oscileze usor in jurul a 14 grade Celsius. Probabilitatea de aparitie a ploilor in general slabe, posibil insotite de descarcari electrice, va fi mai ridicata in intervalul 4-7 septembrie 2019.

Dobrogea. Vremea va fi calduroasa in special in primele zile, cea mai ridicata medie a temperaturilor maxime fiind de 31 de grade pe 26 si 27 august. Apoi aceasta va scadea treptat, pana pe 31 august, spre 26 de grade. Pe parcursul celei de-a doua saptamani, mediile maximelor termice diurne vor oscila usor in jurul valorii de 27 de grade. In prima saptamana, media minimelor termice se va situa intre 18 si 21 de grade. Ulterior, minimele termice vor avea mici variatii in jurul mediei de 17 grade. Probabilitatea de aparitie a ploilor in general slabe va fi mai ridicata doar in intervalul 5-7 septembrie 2019.

Citeste si:
Prognoza meteo - 6 martie 2023. Vreme însorită în noul început de...
Prognoza meteo - 6 martie...

Muntenia. In special in prima saptamana, vremea va fi calduroasa, local caniculara in perioada 26-29 august cand media temperaturilor maxime se va situa in jurul a 34 de grade Celsius. Apoi aceasta va scadea usor si treptat, pana pe 1 septembrie, spre 30 de grade Celsius. In cursul celei de-a doua saptamani, mediile maximelor termice diurne vor oscila usor in jurul a 29 de grade. In prima saptamana, media minimelor termice se va situa in jurul a 17 grade. Ulterior, minimele termice vor scadea usor si treptat, urmand ca media lor sa oscileze usor in jurul a 14 grade. Probabilitatea de aparitie a ploilor in general slabe, posibil insotite de descarcari electrice va fi mai ridicata in intervalul 5-7 septembrie 2019.

Oltenia. In special, in prima saptamana, vremea va fi calduroasa, local caniculara in perioada 26-29 august, cand media temperaturilor maxime va fi de 33 - 34 de grade Celsius. Apoi aceasta va scadea usor si treptat, pana pe 1 septembrie, spre 31 de grade Celsius. In cursul celei de-a doua saptamani, mediile maximelor termice diurne vor oscila usor in jurul a 30 de grade Celsius. In prima saptamana, media minimelor termice se va situa in jurul a 17 grade Celsius. Ulterior, minimele termice vor scadea usor si treptat, urmand ca media lor sa oscileze usor in jurul a 14 grade. Probabilitatea de aparitie a ploilor in general slabe, posibil insotite de descarcari electrice va fi mai ridicata in intervalul 5-7 septembrie 2019.

Citeste si:
Prognoza meteo - 5 martie 2023. Vremea se încălzește ușor în toată...
Prognoza meteo - 5 martie...

La munte. Media maximelor termice se va mentine usor peste 20 de grade pana in data de 29 august. Apoi aceasta medie va scadea usor, spre 19 de grade pe 1 septembrie. Ulterior, variatiile de la o zi la alta vor fi nesemnificative, in jurul valorii medii de 18 grade Celsius. Temperaturile minime vor avea o evolutie similara, astfel ca media lor se va mentine in jurul a 12 grade pana pe 31 august. Ulterior ea urmeaza sa scada usor si treptat spre o medie de 9 grade la sfarsitul intervalului celor doua saptamani de prognoza. Probabilitatea de aparitie a ploilor, mai ales averse insotite de descarcari electrice va fi ridicata in intervalele 26-28 august, 30 august-1 septembrie si 4-8 septembrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.