Social 11 August 2019 16:08
Un numar de 21 persoane au fost implicate duminica dupa-amiaza intr-un accident rutier care a avut loc pe DN 7, in zona satului Rau Vadului, comuna Caineni, fiind activat Planul Rosu de Interventie la nivelul judetului Valcea, a informat IGSU.

Update 18:20 - Autoritatile din Valcea au anuntat ca au incetat masurile si activitatile prevazute in planul rosu de interventie, declansat in urma accidentului de duminica, de la Caineni, dupa aproximativ o ora de la anuntarea acestuia, 19 persoane din cele 21 implicate avand nevoie de ingrijiri medicale.

Update 18:00 - Autoritatile din Valcea au solicitat un elicopter SMURD pentru una din cele noua victime ale accidentului de duminica, de la Caineni, in urma caruia un microbuz cu 19 persoane la bord s-a rasturnat intr-un sant de pe marginea drumului dupa ce s-a izbit de au autoturism, au informat reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Valcea.

Potrivit sursei citate, este vorba de o femeie cu traumatism abdominal si de coloana, celelalte opt persoane ranite fiind triate de personalul medical aflat la locul accidentului si transportate la unitati sanitare din apropiere.

"Sunt 21 de persoane implicate (19 in microbuz - 18 pasageri si soferul) si doua persoane din autoturism. Au rezultat noua victime - doua persoane din autoturism care au fost scoase de catre participantii la trafic si care au facturi de membre, si sapte persoane din microbuzul rasturnat, care prezinta diverse traumatisme. Toate victimele sunt constiente si nu sunt minori. Victima preluata de elicopterul SMURD, venit de la Craiova, este constienta, dar are un traumatism abdominal si de coloana", a precizat purtatorul de cuvant al ISU Valcea, Catalin Popescu.

Update 17:00 - Un numar de 13 persoane au fost transportate la spital, din care o victima a fost transportata cu elicopterul, in urma accidentului ce a avut loc duminica pe DN 7 la Caineni, iar Planul Rosu de Interventie a fost dezactivat, a anuntat IGSU. Potrivit sursei citate, toate persoanele ranite sunt constiente.

Citeste si:
VIDEO George Simion: „Avem circa 10.000 de persoane care vor veni...
VIDEO George Simion, ultimele...

Accidentul a avut loc intre un autoturism, in care se aflau doua persoane, si un microbuz in care se aflau 19 persoane. Toate peroanele implicate sunt constiente si primesc ingrijiri medicale la fata locului.

Pentru gestionarea situatiei actioneaza patru ambulante SMURD, sapte ambulante SAJ, o autospeciala de stingere cu modul de descarcerare si doua echipaje de descarcerare, scrie Agerpres.

Totodata, in sprijinul resurselor alocate la nivelul judetului Valcea intervin si doua ambulante de la SAJ Sibiu, doua ambulante SMURD si o autospeciala pentru transport victime multiple din cadrul ISU Sibiu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.