Psihologul criminalist Tudorel Butoi spune ca testarea lui Gheorghe Dinca la detectorul de minciuni ar fi o greseala, pentru ca acesta este "un om disfunctional, defect psihic cu acte".

"Nu se testeaza bolnavii psihic, psihopatii sau persoanele anchetate sau interogate excesiv. Cine face asta, in acest stadiu al anchetei, o face pentru rating, pentru castigare de capital", a declarat Tudorel Butoi intr-un interviu, potrivit observator.tv.

In cazul lui Gheorghe Dinca, profesorul Butoi a spus ca "nu poate face obiectul testarii poligraf in aceasta etapa si situatie. Este anchetat excesiv, si-a fixat, cu siguranta, reactii emotionale, frici, temeri, si este un om disfunctional, defect psihic cu acte.

Daca cineva doreste sa faca testul poligraf, il va face doar pentru rating, pentru partea spectaculoasa, pentru castigare de capital, in acest haos si bezmeticeala, de incompetenta profesionala cum nu am putut vreodata sa cred ca se va ajunge.

Iar, apoi, se vor uita la diagrame ca mata in calendar, nestiind cum sa le diferentieze si nestiind sa discrimineze acele categorii de intrebari", a mai spus criminalistul.

Tudorel Butoi a precizat ca o persoana incadrata in tipologia de psihopat poate insela detectorul de minciuni, "este duplicitar, intra cu usurinta in roluri, este insensibil, afectiv".


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.