Social 2 August 2019 17:20
Raluca Turcan a reactionat dupa demiterea Ecaterinei Andronescu din functie de ministru al Educatiei, dupa declaratiile controversate referitoare la cazul din Caracal.

"Solicit premierului Viorica Dancila ca, odata cu nominalizarea noului ministru al Educatiei, sa transforme acest domeniu intr-o prioritate REALA a guvernarii!

Demiterea ministrului Ecaterina Andronescu era demult necesara, dar nu este suficienta pentru a scoate din groapa educatia din Romania. Daca nu se vor lua masuri clare, incepand chiar cu rectificarea bugetara anuntata, pentru a repara haosul creat de Ecaterina Andronescu, demiterea ministrului este doar un exercitiu de imagine pentru campania prezidentiala a doamnei Dancila.

Premierul si viitorul ministru al Educatiei trebuie sa garanteze ca, incepand din noul an scolar, vor lua masuri pentru:


  • Asigurarea manualelor pe banci pentru toti elevii, inca din prima zi de scoala;

  • Finantarea corecta a educatiei si sprijinirea autoritatilor locale sa faca investitii;

  • Pregatirea corespunzatoare a tuturor unitatilor scolare sa isi primeasca elevii in conditii bune;

  • Rezolvarea problemei transportului in siguranta a elevilor care fac zilnic naveta la scoala;

  • Reducerea abandonului scolar prin programe de after – school si masa la scoala in toate unitatile scolare;

  • Depolitizarea sistemului de invatamant si sprijin real pentru performanta cadrelor didactice.



Pentru toate acestea, este nevoie de un ministru competent si de resurse. Ii cer doamnei prim-ministru sa trateze cu toata responsabilitatea atat numirea noului ministru, cat si bugetul ce va reveni Educatiei in urma rectificarii!", a scris Turcan pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.