Social 3 August 2019 12:43
Dentiştii indieni au extras 526 dinţi din gura unui băiat de 7 ani care se plângea de dureri ale maxilarului, descriindu-l ca pe primul caz documentat la nivel mondial în care un număr atât de mare de dinţi au fost descoperiţi la un individ, informează DPA.

Baietelul a fost adus prima oara la spital pentru o durere de maxilar, la varsta de trei ani, doar ca nu era prea cooperant pentru vreo investigatie. Ulterior, timp de mai multi ani, afectiunea sa nu a fost diagnosticata.

Cand a revenit, la varsta de sapte ani, parintii sai credeau ca are cancer bucal. Dupa ce doctorii au decis sa il opereze, acestia au spus ca "o masa masiva a fost indepartata in intregime", scrie CBS.

In total, echipa medicala a indepartat 526 de structuri similare cu dintii, cu dimensiuni intre 0,1 si 15 milimetri, care cantareau pana la 300 de grame.

Operatia a durat cinci ore si cei responsabili au completat ca este pentru prima cand au indepartat atatia dinti de la un singur individ. "Un total de 526 de dinţi, variind de la 0,1 milimetri la 15 milimetri au fost scoşi de echipa noastră. Toţi aveau coroană, rădăcină şi un strat de smalţ", a completat unul dintre medicii care au efectuat interventia.

Specialistii nu au stabilit o cauza a anomaliei, insa se crede ca afectiunea ar putea fi una genetica. Dupa interventie, baietelul a ramas cu un numar "normal" de dinti: 21.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.