Social 1 August 2019 14:36 de Clara Vacaru
Doi elevi romani au castigat medalii de aur la Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist 2019, iar un al treilea a castigat medalia de bronz, informeaza Microsoft Romania intr-un comunicat remis joi.

Astfel, la categoria "Word 2016", locul 1 mondial a fost castigat de elevul Adrian Boier, de la Liceul de Informatica Tiberiu Popoviciu din Cluj-Napoca, iar la categoria "Excel 2016", locul 1 mondial a fost adjudecat de Mihaela Florea de la Colegiul National Gh. M. Murgoci din Braila.

De asemenea, elevul Adrian Muntean de la Liceul de Informatica Tiberiu Popoviciu din Cluj-Napoca a obtinut locul 3 mondial la categoria "PowerPoint 2016".

La finala mondiala a competitiei Microsoft au participat 155 de tineri din 52 de tari. In cadrul concursurilor care au precedat faza finala au participat 880.000 de candidati, din 123 de tari.

Reprezentantii Romaniei s-au calificat la finala mondiala in urma competitiei nationale care a avut loc in data de 10 mai 2019, la sediul Microsoft Romania din Bucuresti.

Managerul general al Microsoft Romania, Violeta Luca, a salutat rezultatul celor trei elevi romani.

"Ne bucuram sa vedem ca efortul depus de cei trei liceeni care au reprezentat Romania la Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist, la New York, vine cu rezultate pe masura. Vreau sa ii felicit pentru premiile deosebite obtinute si sunt sigura ca acest succes reprezinta doar inceputul unor cariere de exceptie", a comentat reprezentanta Microsoft Romania.

Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist este o competitie globala organizata de Certiport, Inc. si sustinuta de Microsoft, in cadrul careia sunt testate competentele de utilizare ale produselor Microsoft Office Word, Excel si PowerPoint ale elevilor si studentilor din intreaga lume.

Competentele de Microsoft Office reprezinta unul dintre cele mai importante criterii atunci cand vine vorba de parcursul profesional, dupa ce un studiu realizat in 2018 de compania IDC plaseaza competentele de Office drept cele mai cautate competente aplicate, pe locul patru dupa "comunicare", "problem-solving" si "integritate".

Citeste si:
Elevii vor fi admiși la liceu după o nouă metodă începând din anul...
Elevii vor fi admiși la liceu...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.