Social 30 Iulie 2019 18:07 de Clara Vacaru
Un barbat de 67 de ani a fost retinut luni, de politistii sibieni, dupa ce ar fi agresat sexual o fata de 7 ani, in timp ce se deplasa pe o strada din zona centrala a municipiului Sibiu, acesta fiind lasat in libertate marti dupa ce procurorii nu au considerat necesara luarea de masura preventiva in privinta acestuia, a declarat purtatorul de cuvant al IPJ Sibiu, Elena Welter.

Potrivit sursei citate, barbatul a fost retinut luni de politisti, pentru 24 de ore, fiind "cercetat penal sub aspectul savarsirii infractiunilor de agresiune sexuala si lovire sau alte violente".

"In fapt, la data de 29 iulie a.c., in jurul orei 11,30, in timp ce se deplasa pe strada Lunga din municipiul Sibiu, barbatul ar fi avut un comportament neobisnuit fata de o minora in varsta de 7 ani, mangaind-o in zona capului si a fetei, apoi ar fi incercat sa o determine pe aceasta sa plece cu el, moment in care, auzind refuzul minorei si amenintarile barbatului, mai multe persoane au intervenit, conflictul degenerand in agresiuni fizice intre barbatul in cauza si martori", au precizat reprezentantii IPJ Sibiu.

Dupa primele investigatii efectuate la fata locului, politistii l-au condus pe barbat la sediul IPJ Sibiu in vederea audierii si stabilirii situatiei de fapt, fiind deschis un dosar de cercetare penala privind savarsirea infractiunilor de agresiune sexuala si lovire sau alte violente.

Un psiholog de la Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DASPC) Sibiu a consiliat-o pe fetiţa de 7 ani, care ar fi fost agresată sexual pe o stradă din centrul istoric al municipiului, în timp ce se afla cu sora ei mai mare în faţa unui magazin în care intrase mama lor, a declarat purtătorul de cuvânt al DASPC, Beatrice Munteanu.

"Un psiholog de la noi a fost imediat după eveniment şi a consiliat-o pe fată. Fata nu era singură pe stradă, era împreună cu mama ei şi cu sora. Mama a intrat într-un magazin şi fata a rămas afară cu sora mai mare. (...) Întâi a intervenit un tânăr, după care a mai intervenit şi o altă persoană", a explicat Beatrice Muntean.

Potrivit sursei citate, "minora a putut fi audiată doar în prezenţa unui psiholog".

Citeste si:
Ema Uta și Alex Bodi s-au despărțit: „Nu pot să spun că nu mi-a...
Ema Uta și Alex Bodi s-au...

Barbatul a fost retinut, luni, pentru 24 de ore pe baza de ordonanta, urmand a fi prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Sibiu cu propunere de arestare preventiva.

Potrivit reprezentantului IPJ Sibiu, procurorii nu au considerat necesara arestarea barbatului, care a fost eliberat marti. "Parchetul a dispus lasarea lui in libertate, azi", a mai precizat purtatorul de cuvant al IPJ Sibiu, Elena Welter.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.