Social 26 Iulie 2019 09:42
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atentionare de calatorie pentru Croatia.

"Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care se afla, tranziteaza sau calatoresc pe teritoriul Republicii Croatia ca, in conformitate cu datele transmise de Institutul Hidro-Meteorologic local, in perioada 26-27 iulie 2019 majoritatea regiunilor tarii se confrunta cu un val de canicula. Autoritatile locale au emis cod portocaliu pentru temperaturi ridicate, valabil in ziua de 26 iulie 2019, in regiunile Zagreb, Knin si Rijeka. A fost emis si un cod galben de canicula pentru regiunile Karlovac, Gospić, Split si Dubrovnik. Se recomanda cetatenilor romani sa evite expunerea directa la soare si sa se hidrateze corespunzator.

Autoritatile croate avertizeaza cu privire la posibilitatea existentei unor disfunctionalitati in reteaua electrica, precum si la riscul aparitiei incendiilor de vegetatie.

Se recomanda consultarea paginilor de Internet ale Institutului Hidro-Meteorologic; Automobil Clubului Croat; Companiei Nationale Croate de Cai Ferate; Autoritatii Portuare Croate si a Agentiei Croate de Aviatie Civila.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteste cetatenilor romani ca, in situatii de urgenta, pe teritoriul R. Croatia, pot apela numarul european unic de urgenta 112.

Cetatenii romani pot solicita asistenta consulara la numerele de telefon ale Ambasadei Romaniei la Zagreb: +38514677660 sau +38514610009, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta. De asemenea, cetatenii romani care se confrunta cu o situatie dificila, speciala, cu caracter de urgenta au la dispozitie si telefonul de permanenta al misiunii diplomatice a Romaniei in Republica Croatia: +38598414341", arata MAE.

Citeste si:
Ce prețuri de sărbători sunt în țările vecine
Ce prețuri de sărbători sunt...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.