Social 20 Iulie 2019 17:03
Muzica ar putea reprezenta o alternativa la substantele medicamentoase pentru linistirea pacientilor inaintea interventiilor chirurgicale, conform concluziei unui studiu efectuat in Statele Unite, citat vineri de Press Association.

Substanta midazolam este uneori prescrisa ca sedativ pentru pacientii care urmeaza o serie de proceduri medicale. Insa un studiu clinic efectuat in Statele Unite a descoperit ca muzica ar putea fi la fel de eficienta pentru calmarea emotiilor.

O echipa de oameni de stiinta de la Universitatea din Pennsylvania a explicat intr-un studiu publicat in jurnalul Regional Anesthesia and Pain Medicine ca anxietatea preoperatorie este des intalnita si poate creste nivelul hormonului stresului din corp, ceea ce poate afecta ulterior recuperarea dupa interventiile chirurgicale.

Sedativele utilizate pentru tratarea anxietatii pot avea efecte adverse care afecteaza respiratia si fluxul sanguin si necesita monitorizare continua, au adaugat specialistii.

Pentru acest studiu, 157 de adulti au fost impartiti in doua grupuri - participantii dintr-un grup au primit intre 1 si 2 miligrame de midazolam, injectat cu trei minute inainte de utilizarea unui anestezic local in vederea efectuarii interventiei chirurgicale, iar cei din al doilea esantion au ascultat la casti seria muzicala ''Weightless'' semnata de Marconi Union.

Nivelul de anxietate al pacientilor a fost masurat cu ajutorul unei metode recunoscute.

Rezultatele au demonstrat ca subiectii din grupul care a ascultat muzica a prezentat acelasi nivel de anxietate ca cei carora li s-a administrat substanta medicamentoasa, ceea ce sugereaza ca muzica a fost la fel de eficienta pentru calmarea anxietatii.

Insa pacientii carora li s-a administrat substanta medicamentoasa au fost mai multumiti de experienta generala in comparatie cu cei din grupul care a ascultat muzica. Cercetatorii sugereaza ca acest lucru ar putea fi explicat de faptul ca pacientii nu si-au putut exprima preferinta in ceea ce priveste muzica ascultata la casti, scrie Agerpres.

''Tratamentul prin muzica poate fi oferit ca alternativa la administrarea de midazolam inainte de antestezia locala. Insa sunt necesare studii mai aprofundate pentru a se afla daca genul de muzica sau modul in care aceasta este livrata ofera avantaje superioare fata de midazolam'', a notat echipa de oameni de stiinta.

Citeste si:
Tratamentul anginei pectorale: opțiuni medicamentoase și proceduri
Tratamentul anginei...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.