Social 12 Iulie 2019 14:15 de Clara Vacaru
Transformarea propriului garaj in service auto este posibila daca il amenajezi si dotezi corespunzator. Dincolo de procedurile pe care trebuie sa le indeplinesti, pentru a desfasura o activitate legala, trebuie sa investesti intr-o serie de echipamente care sa te ajute. Alegerea produselor de calitate este deosebit de importanta pentru siguranta ta in timpul lucrarii, a autovehiculelor si a utilizatorilor lor dupa ce au iesit din atelierul tau.

Organizarea eficienta a spatiului disponibil te va ajuta sa castigi timp si energie in timpul reparatiilor, oferindu-ti instrumentarul necesar. In functie de specificul activitatii pe care o vei desfasura, alege echipamentele potrivite ca dimensiune si performanta.

Montarea unui elevator hidraulic

Platforma hidraulica sau elevatorul va fi utila pentru inlocuirea rotilor, remedierea problemelor de mecanica, directie, transmisie, suspensie si schimbul de ulei. Un produs cu sarcina utila de 3.2 tone este suficient, daca te limitezi la reparatia autoturismelor, in timp ce, in cazul furgonetelor, a camionetelor sau a masinilor de teren ai nevoie de un elevator care sustine pana la 5 tone.

Instalarea unui set de mecanica generala

Setul de mecanica generala contine ciocane, chei fixe, tubulare, dinamometrice sau cu clicheti si surubelnite. In functie de nevoi, poti adauga un pistol pneumatic adaptabil la sculele din trusa, pentru a beneficia de eficienta si timp, un set de clesti si patenti si o trusa de montat si demontat rulmenti.

Organizarea sculelor de tinichigerie auto

Lucrarile de tinichigerie sunt printre cele mai frecvente in industria reparatiilor auto. Pentru a onora astfel de comenzi, ai nevoie de o trusa de tinichigiu care contine ciocane si nicovale de diverse dimensiuni, forme si materiale. Pistolul de sablat este foarte util pentru curatarea elementelor ruginite.

Montarea unui stand de geometrie a directiei

Defectiunile sistemului de directie transforma orice masina intr-un pericol iminent pe sosele, atat pentru pasageri, cat si pentru ceilalti participanti la trafic. Importanta remedierii acestor defectiuni recomanda instalarea unui stand de geometrie a directiei in atelierul tau auto. Reglarea unghiurilor de geometrie a directiei previne uzura cauciucurilor si a pieselor sistemului de directie.

Instalarea unui dispozitiv de echilibrare, montare si demontare roti

Inlocuirea obligatorie de doua ori pe an a anvelopelor de sezon si alte probleme provocate de penele de cauciuc sau de sistemul de directie determina foarte multi soferi sa apeleze la servicii de montare, demontare si echilibrare a rotilor. Echilibrarea electronica a rotilor contribuie la rularea in siguranta si la tocirea uniforma a cauciucurilor.

Citeste si:
Amenajarea biroului personal, secretul productivității
Amenajarea biroului personal,...

Organizarea sculelor uzuale in cutii standard si profesionale

O cutie cu scule bine organizata este utila acasa, in portbagajul masinii si mai ales in atelierul de reparatii. Atunci cand esti presat de timp si de greutatea unei lucrari, ultimul lucru pe care ti-l doresti este sa nu stii unde se afla sculele de care ai nevoie.

Producatorii vin in intampinarea utilizatorilor si confectioneaza cutii pentru scule la preturi avantajoase, din diverse materiale, de dimensiuni diferite si cu o varietate de optiuni de depozitare. Pentru lucrarile minore este suficienta o cutie standard, din metal sau plastic, care contine surubelnita dreapta si in cruce, patent, cleste, ciocan, cutter si lampa de control.

Pentru un service auto, vei avea nevoie de cutii de scule profesionale, echipate complet, de calitate superioara, cu pana la 100 de accesorii incluse. Manevrabilitatea este un alt aspect important de care trebuie sa tii cont daca vei folosi cutia de scule si pentru efectuarea interventiilor pe teren.

Citeste si:
10 idei pentru organizarea, depozitarea și întreținerea garajului
10 idei pentru organizarea,...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.