Social 24 Iunie 2019 11:28
Administratia Nationala de Meteorologie a emis noi atentionari cod portocaliu si cod galben de averse torentiale, intensificari ale vantului, vijelii, grindina si frecvente descarcari electrice.

Pana la ora 23:00 este in vigoare atat un cod galben, cat si unul portocaliu.

"In cea mai mare parte a tarii vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata ce se va manifesta prin averse torentiale, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului, vijelii si grindina. Cantitatile de apa vor depasi 20...25 l/mp si pe arii restranse 40...50 l/mp", se arata in atentionarea cod galben.

"In judetele Suceava, Botosani, Neamt, Bacau, Arges, Dambovita, Teleorman, Gorj, Valcea, Olt, Dolj, precum si in zona de munte a judetelor Vrancea si Prahova instabilitatea atmosferica va fi accentuata si se va manifesta prin intervale cu averse torentiale, intensificari ale vantului, vijelii, grindina si frecvente descarcari electrice. In intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor inregistra cantitati de apa ce vor depasi 40 l/mp si izolat 50...70 l/mp", se arata in avertizarea cod portocaliu.

Cod galben de ploi torentiale pana marti

Pana marti dimineata, la ora 06:00, mai este in vigoare un cod galben de manifestari de instabilitate atmosferica temporar accentuata: "In Oltenia, vestul si sud-vestul Munteniei, nordul si vestul Moldovei, vor mai fi perioade cu instabilitate atmosferica, ce se va manifesta prin averse torentiale, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului, vijelii si grindina. Cantitatile de apa vor depasi 20...25 l/mp si izolat 35...40 l/mp".

Informare meteo de disconfort termic

"Instabilitatea atmosferica va fi temporar accentuata, luni (24 iunie) in cea mai mare parte a tarii, iar marti (25 iunie) mai ales in regiunile sudice, estice si centrale. Vor fi perioade in care se vor semnala averse ce vor avea si caracter torential, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului, vijelii si caderi de grindina. In intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitatile de apa vor depasi 15...25 l/mp, iar pe arii restranse 35...40 l/mp.

Citeste si:
ANM: Cod portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat....
ANM: Cod portocaliu de...

Vremea va fi calduroasa in cea mai mare parte a tarii. Disconfortul termic se va accentua treptat, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si depasi usor pragul critic de 80 de unitati, luni (24 iunie) local, indeosebi in regiunile estice si sud-estice, iar marti (25 iunie), pe arii relativ extinse in zonele de campie si de podis".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.