Social 22 Iunie 2019 14:07
Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu si a demarat o ancheta urgenta in cazul fetitei ridicate din casa in care a crescut, dupa ce a fost adoptata de o familie din Statele Unite ale Americii.

"Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu si a demarat o ancheta urgenta in cazul fetitei luata cu mascatii din casa in care a crescut, dupa ce a fost adoptata de o familie din Statele Unite ale Americii. Sesizarea din oficiu vizeaza posibila incalcare a art. 22 si art. 49 din Constitutia Romaniei, privind dreptul la viata si la integritate fizica si psihica si protectia copiilor si a tinerilor. Ancheta va fi efectuata de catre specialisti din cadrul Domeniului pentru prevenirea torturii si Avocatului Copilului", anunta un comunicat al Avocatului Poporului transmis sambata Agerpres.

Fetita de 8 ani din Baia de Arama a fost data in adoptie unui cuplu din SUA cu cetatenie romana. Ea locuia impreuna cu asistenta maternala, care a avut grija de fetita in ultimii sapte ani.

Potrivit presei locale, asistentei maternale i s-a desfacut contractul de munca, iar autoritatile au considerat ca fata sta ilegal la domiciliul acesteia.

In imaginile inregistrate de sotul femeii apare fetita de 8 ani, care plange si se zbate pentru a ramane alaturi de asistenta maternala, careia ii spune ''mama''.

Reprezentantii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Mehedinti mentioneaza intr-un comunicat de presa ca nu au fost informati cu privire la operatiunea de preluare a minorei desfasurata vineri la familia din Baia de Arama si nici nu a fost solicitata prezenta vreunui reprezentant al institutiei in cadrul acestei operatiuni.

Pe de alta parte, reprezentantii Politiei au informat ca numarul politistilor care au participat la misiunea de dare spre adoptie a fetitei de 8 ani din Baia de Arama a fost stabilit dupa o analiza realizata anterior, care a avut in vedere inclusiv riscurile la adresa ordinii publice care pot sa apara pe fondul unui impact emotional puternic.

Citeste si:
Lora ar vrea să adopte un copil: „Eu cred că dacă poți să iubești...
Lora ar vrea să adopte un...

Potrivit sursei citate, politistii IPJ Mehedinti au fost delegati de procurorul de caz sa puna in executare un mandat de perchezitie intr-un dosar de lipsire de libertate, emis de Curtea de Apel Craiova.

"Perchezitia a avut loc intr-o locatie unde se afla un minor care a fost dat spre adoptie prin hotarare judecatoreasca definitiva", a informat IGPR.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.