Social 5 Iunie 2019 11:10
Administratia Nationala de Meteorologie a emis o atentionare cod galben de manifestari de instabilitate atmosferica si cantitati de apa insemnate. De asemenea, in vigoare este si o informare meteo de ploi pentru toata tara.

Pana la ora 23:00, in vigoare este un cod galben de ploi torentiale: "in Banat, Crisana, vestul si sud-vestul Transilvaniei, nordul Olteniei, vestul si nordul Moldovei, nordul si estul Munteniei, precum si in zonele de munte, vor fi averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari ale vantului, vijelii si conditii de grindina. Cantitatile de apa vor depasi local 20...25 l/mp si pe arii restranse 35...50 l/mp".

De asemenea, pana vineri la ora 23:00, "instabilitatea atmosferica va fi temporar accentuata in cea mai mare parte a tarii. Vor fi perioade in care se vor semnala averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari ale vantului, vijelii si caderi de grindina. In intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitatile de apa vor depasi 15...25 l/mp, iar pe arii restranse 35...40 l/mp. Fenomenele vor fi mai frecvente in timpul dupa-amiezelor", anunta meteorologii.

Vremea in Capitala

"Miercuri, vremea se va mentine in general instabila. Mai ales dupa-amiaza si seara, vor fi intervale cu averse ce pot avea si caracter torential, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului.

Temperatura maxima va fi de 24...26 de grade, iar cea minima se va situa in jurul valorii de 15 grade.

Joi, cerul va fi variabil, cu unele innorari mai ales spre seara, cand vor fi conditii pentru ploi de scurta durata, descarcari electrice si intensificari ale vantului. Temperatura maxima va fi de 27...28 de grade, iar cea minima de 14...16 grade.

Vineri, vremea va fi calda. Cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate, indeosebi spre seara, cand probabilitatea pentru averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului va fi mai ridicata. Temperatura maxima va fi de 29...30 de grade, iar cea minima de 16...18 grade", se arata in prognoza speciala.

Citeste si:
România, sub avertizare meteo de ger până joi dimineață. În 8...
România, sub avertizare meteo...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.