Obiceiul de a sari peste micul dejun este strans corelat cu o crestere a riscului de deces asociat afectiunilor cardiovasculare, conform unui studiu international, citat marti de Xinhua.

Un grup de cercetatori de la Universitatea Iowa din Statele Unite si Universitatea de Stiinta si Tehnologie Wuhan din China a ajuns la concluzia ca persoanele care nu iau niciodata micul dejun prezinta un risc mai mare cu 87% de deces asociat cu o boala cardiovasculara spre deosebire de cele care mananca in fiecare dimineata.

Studiul a fost publicat luni in revista stiintifica Journal of the American College of Cardiology.

Pe baza datelor incluse in Sondajul National privind Sanatatea si Nutritia, realizat anual de Centrul American de Prevenire si Control al Bolilor, specialistii au identificat si analizat date colectate intre anii 1988 si 1994 de la 6.550 de americani cu varste cuprinse intre 40 si 75 de ani.

Acest studiu este primul de acest tip care analizeaza impactul micului dejun asupra riscului de deces asociat bolilor cardiovasculare, dupa cum a subliniat Wei Bao, profesor asociat la Universitatea Iowa, coautor al cercetarii, scrie Agerpres.

Obiceiul de a sari peste micul dejun a reprezentat totodata un indicator comportamental al stilului de viata nesanatos, cei care nu mananca dimineata ''avand mai multe sanse sa fie supraponderali, mari consumatori de alcool, fosti fumatori, cu un nivel ridicat de colesterol, un venit redus si o alimentatie precara'', a adaugat Bao.

''Studiul nostru subliniaza beneficiile micului dejun pentru sustinerea sanatatii cardiovasculare'', au declarat cercetatorii implicati.

Potrivit datelor Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), afectiunile cardiovasculare reprezinta principala cauza de deces la nivel mondial - 17,9 milioane de decese, reprezentand 31% din numarul total de decese la nivel mondial.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.