Eugen Nicolicea, propus la Ministerul Justitiei, raspunde criticilor din ultima perioada, sustinand ca a absolvit examenul de lcienta cu nota 10 si ca vechimea in Parlament echivaleaza cu experienta juridica.

"In ultimele zile au aparut tot felul de informatii denigratoare la adresa mea, care mai de care mai exagerate, negative sau chiar falsuri grosolane, preluate si rostogolite in fel si chip.

Sunt unul dintre cei mai vechi membri ai Parlamentului Romaniei. De peste 26 de ani, am participat la elaborarea celor mai relevante legi ale Forului Legislativ. Cunosc majoritatea legilor importante in litera si spiritulul lor. In lunga experienta in Legislativ, am facut parte din comisiile pentru revizuirea Constitutiei Romaniei, iar de aici si insistenta pe care o manifest de fiecare data pentru respectarea Constitutiei Romaniei.

Mai mult de 10 ani am fost membru si am condus una dintre cele mai importante comisii permanente, Comisia juridica, de disciplina si imunitati a Camerei Deputatilor. Am fost chestor, secretar si vicepresedinte al Camerei Deputatilor, in mai multe legislaturi si in diverse componente politice ale majoritatii parlamentare, presedinte al Comisiei pentru regulament, membru al Comisiei speciale pentru elaborarea Codului penal si a Codului de procedura penala (atat in 2007, cat si in prezent) si al mai multor comisii de ancheta. De asemenea, am fost ministru si am ocupat o functie in administratia publica locala, cunosc atat problemele cu care se confrunta administratia publica locala, cat si cea centrala.

A sustine ca o vechime de aproape 27 de ani in Parlamentul Romaniei nu inseamna si experienta juridica, inseamna sa fii rau intentionat sau de o calitate intelectuala indoielnica, fara a mai pune in discutie lipsa de respect fata de cea mai importanta institutie a democratiei.

PS: Iar in ceea ce priveste facultatea de drept, sau alfel spus, 'marele secret al lui Nicolicea', de fapt, nu era niciun secret. Cei care s-au interesat, au primit imediat informatiile solicitate de la Universitatea Spiru Haret, inclusiv ca am absolvit cu nota 10 la examenul de licenta. Ca orice deontologi in stare pura, din decembrie 2017 si pana in prezent nu au catadicsit sa furnizeze macar si aceasta informatie. Din pacate, nici de aceasta data nu au lasat datele oficiale sa strice un subiect atat de 'senzational'.", a transmis Nicolicea prin intermediul unui comunicat de presa, potrivit stiripesurse.ro.

Citeste si:
Admitere facultate 2022: studenții ar putea da licența mai târziu
Admitere facultate 2022:...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.