"Hitler ar fi adorat retelele de socializare", a declarat Bob Iger, CEO-ul grupului Disney, lider mondial in industria de divertisment, care i-a indemnat pe politicienii din lumea intreaga sa renunte la cultura divizarii si a dispretului, informeaza AFP.

"Ura si mania ne atrag din nou catre abisuri. Apatia castiga teren (...) Lumea politica, in special, este in prezent dominata de dispret", a declarat Bob Iger miercuri seara la un dineu organizat la Los Angeles de Centrul Simon-Weisenthal, un ONG care lupta contra antisemitismului si rasismului si care i-a atribuit un premiu.

"Hitler ar fi adorat retelele de socializare. Ele reprezinta cel mai puternic instrument de marketing la care ar putea sa viseze un extremist", a continuat directorul general al grupului Disney.

"Retelele de socializare sunt concepute pentru a reflecta o viziune a lumii minuscule, filtrand tot ce pune sub semnul intrebarii credintele noastre, consolidand in acelasi timp, constant, convingerile noastre si amplificand cele mai adanci temeri ale noastre", a adaugat Bob Iger.

"Si, in cele mai rele cazuri, retelele de socializare permit raului sa atace spiritele tulburate si sufletele pierdute. Stim cu totii ca stirile vehiculate de retelele de socializare contin la fel de multe fictiuni ca si fapte, propagand ideologii dezgustatoare, care nu isi au locul intr-o societate civilizata", a adaugat el.

CEO-ul Disney considera ca este urgent "sa se repinga din nou orice forma de ura, cu aceeasi convingere pe care omenirea a avut-o a doua zi dupa incheierea celui de-Al Doilea Razboi Mondial".

"Iar asta implica sa punem capat culturii dispretului, care ne impiedica sa dezbatem si sa discutam. Este posibil sa ai o dezbatere politica fara sa ii ataci pe oameni (...) Trebuie sa ne amintim ca dezacordul respectuos este o componenta esentiala a unei democratii sanatoase, nu un defect", a mai spus Bob Iger, potrivit Agerpres.

Citeste si:
Efectul social media în dezvoltarea tinerilor
Efectul social media în...

CEO-ul Disney ii mai indeamna pe oameni "sa isi priveasca in fata conturile de Twitter si Facebook" si sa se intrebe "daca aceasta este cu adevarat tonalitatea pe care vrem sa o oferim lumii".

Bob Iger i-a indemnat pe cetatenii cu simpatii politice de toate felurile "sa fie mult mai exigenti cu liderii nostri politici", in special cu candidatii la alegerile americane din 2020.

"Multi dintre noi, cei prezenti aici, am fost deja abordati de anumite persoane care nutresc sperante pentru 2020, care tatoneaza terenul (...) Vreau sa aud un discurs care sa nu fie fondat pe dispretul fata de altii si o viziune pentru viitor care sa nu lase milioane de oameni pe marginea drumului. Avem responsabilitatea de a repara ceea ce a fost distrus (...) Putem sa facem mai bine de atat", a concluzionat Bob Iger.

Citeste si:
California: Cele două parcuri Disney se vor redeschide la 30 aprilie
California: Cele două parcuri...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.