Social 4 Aprilie 2019 15:46
Ministrul Apararii, Gabriel Les, a scris, joi, pe Facebook, ca avertismentele transmise de oficiali europeni autoritatilor de la Bucuresti reprezinta o imixtiune "flagranta" in treburile interne ale tarii, genereaza confuzie si sunt facute in scop electoral.

"Startul campaniei electorale tulbura atmosfera politica autohtona, insa aparent avem de-a face cu un fenomen de contagiune cu efecte vizibile pana la Bruxelles. Nevoia de a muta atentia de la adevaratele probleme ale Uniunii, plaseaza actualmente Romania intr-o pozitie ce frizeaza absurdul.

Declaratiile de ultima ora ale unor oficiali europeni genereaza confuzie, Guvernul Romaniei aflandu-se in postura de a da explicatii cu privire la niste decizii inexistente. Se pare ca oficialii europeni in valtoarea campaniei nu au rezistat tentatiei de a fructifica electoral un domeniu ce ar trebui tratat cu maxima responsabilitate si sobrietate: Justitia. A pune in acord deciziile curtii constitutionale cu legislatia in vigoare a devenit pentru anumiti exponenti ai institutiilor de la Bruxelles o amenintare la adresa statului de drept.

Avem de-a face totodata cu situatii inedite. Aceiasi oficiali au cerut public ca o instanta din Romania sa judece intr-o anumita directie speta ce o implica pe candidata la functia de sef al Parchetului UE. Aceasta doleanta banuiesc ca nu se adreseaza partidului de guvernamant, ci acelor entitati care se indeletnicesc cu asigurarea unor culoare in justitie.

O abordare inadecvata

O asemenea imixtiune flagranta a generat o reactie fara precedent din partea sectiei pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii, forul acuzandu-i pe oficialii europeni de incalcarea independentei justitiei, prin exercitarea de presiune publica in vederea adoptarii unei solutii ce vizeaza o procedura judiciara in curs.

Dincolo de inadecvarea abordarii fata de un stat partener, sau de utilizarea dublului standard, gasesc extrem de contraproductiva atitudinea unor state care de la amvon fac apel la consolidarea Uniunii. Apartenenta Romaniei la Uniunea Europeana este un drept castigat cu sacrificii insemnate, iar astfel de atitudini discriminatorii fata de tara noastra nu fac altceva decat sa submineze increderea cetatenilor intr-o organizatie de care am decis cu entuziasm sa ne legam destinul. Infatuarea a decuplat partidele traditionale europene de la agenda publica, iar astazi pe Batranul Continent prospera tot soiul de factiuni populiste si eurosceptice, in vreme ce un partener de talia Marii Britanii a luat o decizie extrema.

Citeste si:
Ucrainenii, discurs duplicitar în ceea ce privește dragarea...
Ucrainenii, discurs...

Sper in revenirea la dialog si ratiune", a scris Gabriel Les pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.