Social 4 Aprilie 2019 10:27
Eparhia Greco-Catolica "Sf. Gheorghe" a transmis prin intermediul unui comunicat decizia pe care a luat-o in privinta lui Chris Terhes, dupa ce a acceptat candidatura la alegerile europarlamentare.

"Mai jos gasiti comunicatul Episcopiei Greco-Catolice de Canton, SUA, din data de 3 aprilie 2019 ca urmare a deciziei pe care am luat-o de a accepta candidatura la alegerile europarlamentare.

Decizia Episcopiei este perfect normala in contextul in care am cerut sa fiu eliberat de functiile sacerdotale pe perioada cat voi fi activ in politica, lucru care mi-a fost acceptat.

Sunt in SUA de peste 16 ani, iar peste 12 ani dintre acestia i-am slujit aici si ca preot.

Am cunoscut dramele, bucuriile, supararile, plansetele, dorintele si sperantele multor romani care, fugariti din Romania de comunisti sau plecati din tara pentru un trai mai bun, au ramas cu inima si mintea mereu "acasa", in tara. Este un sentiment pe care numai cineva plecat il poate intelege.

Daca Romania a ramas "acasa" pentru multi care sunt departe, din Parlamentul European ma voi lupta pentru ca Romania sa redevina si "casa" atat pentru cat mai multi romani plecati, cat si pentru ca cei ramasi sa nu mai plece.

SUA s-a dezvoltat la nivelul la care e pentru ca a pus pe primul loc omul, cu drepturile si libertatile sale. Este exact ce-mi doresc si pentru Romania si pentru ce ma voi lupta de la Bruxelles.

Din drama, bucuria sau prietenia fiecarui roman-american pe care l-am cunoscut in acesti ani am avut de invatat si le multumesc tuturor pentru oportunitatea de a-i cunoaste si sluji.

Decizia Eparhiei Greco-Catolice "Sf. Gheorghe"

Eparhia Greco-Catolica „Sf. Gheorghe”, din Canton, Ohio cu jurisdictie teritoriala in S.U.A. si Canada:

  • avand in vedere alegerea libera a Preotului Cristian Terhes de a candida in functia de europarlamentar;
  • tinand cont de Decretul nr. 250/26.03.2019 prin care Preotului Cristian Terhes a fost eliberat din exercitiul functiilor sacerdotale, emis de Eparhia Greco-Catolica de Oradea;
  • considerata fiind admonestarea din data de 27.03.2019, pe care Eparhia Greco-Catolica „Sf. Gheorghe”, din Canton, Ohio, i-a facut-o Preotului Cristian Terhes, conform normelor canonice in vigoare, de a se abtine de la implicarea in politica, candidand pentru functia de europarlamentar;
  • considerat fiind refuzul Preotului Cristian Terhes de a-si retrage candidatura pentru functia de europarlamentar;
  • considerand starea sacerdotala ca fiind incompatibila cu implicarea activa in politica, conform CCEO, can. 384 §2;

Exprimandu-si nemultumirea si parerea de rau cu privire la decizia Preotului Cristian Terhes, a hotarat:

Citeste si:
Intedicție de a mai vizita Lacul Sfânta Ana și Tinovul Mohoș pentru...
Intedicție de a mai vizita...

1. demiterea Preotului Cristian Terhes din functia de Administrator al comunitatii „St. John the Baptist Romanian Catholic Mission”;
2. incheierea intelegerii de transfer a Preotului Cristian Terhes din partea Eparhiei Greco-Catolice de Oradea catre Eparhia Greco-Catolica „Sf. Gheorghe”, din Canton, Ohio si
3. ii impune Preotului Cristian Terhes interdictia de a sluji ca preot pe teritoriul Eparhiei Greco-Catolice „Sf. Gheorghe”, respectiv in S.U.A. si Canada.

Biroul de Presa al Eparhiei „Sf. Georghe” Canton", a scris Chris Terhes pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.