Social 25 Martie 2019 10:47
Purtatorul de cuvant al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei (MMB), Constantin Sturzu, a spus depsre preotul acuzat ca ar fi agresat, in timpul unei ore de religie, un elev de la scoala din localitatea Baranca - comuna Cristinesti, din judetul Botosani, ca ar putea ramane "fara binecuvantarea de a mai preda religie".

"Vom tine cont atat de marturia preotului, cat si de ceea ce vor stabili autoritatile si evident ca, daca lucrurile se confirma chiar si intr-o mica masura, parintele risca sa i se retraga binecuvantarea de a mai preda ora de religie, pentru ca, chiar daca dansul sustine ca preotul a fost provocat si inteleg ca sunt marturii ca sistematic ar fi deranjat ora si ar fi amenintat pe preot in multe feluri, nu se justifica folosirea violentei, chiar si un simplu tras de urechi nu isi are rostul. Este absolut regretabil si inadmisibil, de a folosi violenta chiar si intr-un grad foarte mic.

A ramas la ora de religie ortodoxa si nu a fost implicat in niciun fel. Dansul iesea la tabla si facea ce vroia sau juca X si 0 cu fratele sau un verisor din clasa. Efectiv faceau ce vroiau. Nu tineau cont de rugamintea preotului de a sta linistiti, dar in niciun caz nu a fost vorba ca preotul sa il agreseze pentru ca nu s-ar fi inchinat", a spus Sturzu, potrivit Digi24.

Cazul elevului din Botosani agresat de preot

Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Botosani a dispus efectuarea unei anchete administrative la scoala din localitatea Baranca, dupa ce un elev a fost agresat de profesorul de religie, a declarat, duminica, inspectorul scolar general al ISJ, Gabriel Hartie.

Potrivit acestuia, incidentul, in urma caruia elevul de 11 ani a ajuns la Sectia de pediatrie a Spitalului Judetean de Urgenta Mavromati, va fi anchetat de Comisia de disciplina de la nivelul unitatii de invatamant, sub monitorizarea ISJ.

Cazul copilului de la Baranca este anchetat si de Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ), care a intocmit un dosar penal pe numele profesorului, care este si preot.

"Politistii au intocmit un dosar penal pentru savarsirea infractiunii de purtare abuziva si continua cercetarile pentru stabilirea cu exactitate a imprejurarilor in care a avut loc evenimentul", a afirmat purtatorul de cuvant al IPJ, Nicoleta Federciuc

Citeste si:
Războinicii nu au reușit să scape de Maria Lungu. Care a fost...
Războinicii nu au reușit să...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.