Potrivit concluziilor unui studiu recent, somnul are capacitatea de a imbunatati capacitatea celulelor T de a viza anumite tinte in lupta impotriva infectiilor, relateaza Xinhua.

''Aceasta descoperire dezvaluie faptul ca somnul are potentialul de a eficientiza raspunsul celulelor T'', conform raportului studiului.

Oamenii de stiinta au aratat ca, spre deosebire de conditiile in care corpul a fost treaz, somnul a imbunatatit intensitatea fluorescentei medie a celulelor T, acel tip de limfocite care lupta cu infectiile din organism.

''Rezultatele noastre demonstreaza ca o deficienta de cateva ore de somn este suficienta pentru reducerea capacitatii de aderare a celulelor T de antigen specific'',
se observa in concluziile studiului.

Aceasta descoperire ar putea facilita dezvoltarea unor noi strategii terapeutice avand ca scop imbunatatirea capacitatii celulelor T de a viza anumite tinte, mai ales atunci cand acestea distrug celule canceroase, noteaza ziaruldeiasi.ro.

Studiul a aparut in Journal of Experimental Medicine.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.