Femeia care ar fi fost refuzata la un consult de catre un medic de la Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Targu-Jiu a murit la un spital din Craiova, conducerea unitatii medicale anuntand, luni, ca verificarile in acest caz nu au fost inca finalizate.

"In legatura cu decesul care a survenit la clinica din Craiova pentru pacienta care a fost transportata de la SJU Targu-Jiu, noi regretam ca pacienta respectiva a decedat. Referitor la stadiul rezultatului analizei care s-a facut la noi la spital, pot sa va spun ca asteptam o concluzie de la Colegiul Medicilor in aceasta cauza si asteptam rezultatul Comisiei de cercetare disciplinara, care a fost constituita dupa avizul de etica dat de catre Consiliul de Etica. Va trebui Comisia de cercetare disciplinara sa ia legatura institutional si cu spitalul din Craiova si concluzia finala sper sa o avem cat mai repede, dar vedeti, este o situatie care trebuie analizata cu maxima prudenta si cu maxim profesionalism", a declarat, luni, pentru Agerpres, managerul SJU Targu-Jiu, Gigel Capota.

In acest caz, conducerea Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Gorj a dispus efectuarea de verificari in cauza, potrivit purtatorului de cuvant al institutiei, Miruna Prejbeanu.

Componenta Comisiei de Etica in cazul doctoritei care ar fi refuzat sa consulte un pacient si a scris in foaia de observatie nemultumirile sale legate de salariu si de lipsa de personal a fost modificata la solicitarea acesteia, a declarat saptamana trecuta, intr-o conferinta de presa, managerul SJU Targu Jiu.

Potrivit acestuia, medicul respectiv a solicitat inlocuirea unei juriste cu care ar fi avut, anterior, probleme personale.

Cadrul medical a intrat in atentia conducerii SJU Targu Jiu dupa ce a refuzat sa consulte un pacient care avea nevoie de o bronhoscopie si a scris in foaia de observatie faptul ca nu este remunerat pentru astfel de interventii si ca nu exista nici personal pregatit in acest sens.

"In data de 31 ianuarie, doamna doctor a prezentat o hartie in care solicita ca unul dintre membrii Consiliului de Etica, in speta doamna jurist Horhoianu sa nu participe la aceasta analiza intrucat, spune dumneaei in hartie, ca a avut unele probleme personale cu respectiva si ca doreste sa fie asistata de un avocat. In baza hartiei, Consiliul de Etica ne-a prezentat noua, Comitetului Director, o solicitare pentru inlocuirea doamnei Horhoianu din comisia respectiva (...). Am primit un aviz de etica de la Comisia de Etica si acolo au fost depistate anumite vulnerabilitati", a spus Gigel Capota.

Citeste si:
Ce trebuie să știi despre infecția cu Salmonella
Ce trebuie să știi despre...

In context, directorul medical al spitalului, Costinel Popescu, prezent la aceeasi conferinta, a sustinut ca, in acest caz, "nu era necesara bronhoscopia".

Conducerea Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Targu-Jiu a dispus, la sfarsitul lunii ianuarie, efectuarea unei analize in cazul unui medic care ar fi scris in foaia de observatie a unui pacient nemultumirile legate de salariu si de lipsa de personal, refuzand sa consulte respectivul bolnav.

Comisia de etica, convocata in acest caz

Managerul SJU Targu-Jiu a declarat ca in acest caz a fost convocata Comisia de etica, a fost sesizat Colegiul Medicilor si a fost constituita si o comisie interdisciplinara.

"Am convocat in regim de urgenta Comisia de etica pentru a face o analiza privind aspectele semnalate, cat si de a veni cu propuneri si masuri in consecinta. Totodata, a fost sesizat si Colegiul Medicilor, pentru analiza si masuri. Suplimentar de masurile respective, avand in vedere evenimentele deosebite care au fost in ultimul timp, cu evolutia agravanta a unor cazuri de afectiuni bronhopulmonare cronice, am constituit si o comisie de analiza interdisciplinara din care face parte directorul medical, care este medic specialist pe Infectioase, cu un medic primar de la Dispensarul TBC, cu presedinta Colegiului Medicilor, cu seful de la Urgente si cu seful ATI-ului. Printre altele, comisia respectiva va analiza situatia punctuala prezentata in media privind modul de acordare a ingrijirilor medicale de specialitate catre unele categorii si cazul respectiv la care s-a facut referire"
, a precizat, pe 29 ianuarie, Gigel Capota.
Citeste si:
Alunecare de teren în Horezu, județul Vâlcea. Drumul spre Târgu...
Alunecare de teren în Horezu,...

El a mai afirmat ca salariul medicului respectiv este de circa 15.000 de lei pe luna, suma in care sunt incluse si garzile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.