De luni de la ora 22:00 pana miercuri la ora 02:00, "in zona montana vor fi ninsori importante cantitativ si se va depune strat consistent de zapada. Vantul va avea intensificari, cu viteze mai mari la altitudini de peste 1500 m, unde temporar rafalele vor depasi 80...90 km/h si va fi viscol", se arata in atentionarea cod galben.

Vizate sunt judetele Suceava, Bistrita-Nasaud, Neamt, Harghita, Mures, Brasov, Covasna, Prahova, Dambovita, Arges, Valcea, Mehedinti, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timis, Caras-Severin, Hunedoara , Bacau, Vrancea si Buzau.

Informare meteo de vreme rea

De luni de la ora 20:00 pana miercuri la ora 10:00, "in majoritatea regiunilor temporar vor fi precipitatii si local se vor acumula cantitati cuprinse intre 10 si 20 l/mp. La munte, in Transilvania, in jumatatea de nord a Moldovei si in Maramures vor fi mai ales ninsori si lapovita si se va depune strat de zapada. In Banat precipitatiile vor fi mixte, iar in Oltenia si Muntenia vor predomina ploile pana marti seara apoi vor fi mai ales ninsori.

Temporar vantul va avea intensificari in cea mai mare parte a tarii, cu viteze cuprinse in general intre 45 si 55 km/h, dar mai ales la munte, in vestul si sudul Olteniei si in sud-vestul Munteniei, unde pe parcursul zilei de marti rafalele vor fi in jurul a 60...70 km/h", sustin meteorologii.

Vremea se va raci si in Capitala

De luni de la ora 20:00 pana marti dimineata la ora 08:00, cerul va fi mai mult noros. In a doua parte a noptii, trecator va ploua slab, iar vantul va deveni moderat, cu rafale de pana la 30...35 km/h. Temperatura minima va fi de 2...4 grade.

De marti de la ora 08:00 pana miercuri la ora 10:00, "vremea va fi inchisa si se va raci. Ziua, va ploua, iar in cursul noptii, treptat, ploaia se va transforma in ninsoare si este posibil sa se depuna strat de zapada de pana la 2-5 centimetri. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 5 grade, iar cea minima se va situa in jurul valorii de -1-0 grade".