Nicolae al Romaniei a vorbit, intr-un interviu pentru publicatia elvetiana L'Illustré, despre viata sa si despre "culisele" dezmostenirii sale.

Nepotul Regelui Mihai a vorbit despre viata sa si a detaliat, pentru prima data, momentul care a condus la retragerea titlului de principe al Romaniei si excluderea din linia de succesiune la tron, printr-un decret al Casei Regale a Romaniei, in august 2015. La acel moment, Regele Mihai se afla in Elvetia, grav bolnav.

"N-am primit niciodata o explicatie credibila din partea familiei mele. Decizia a fost luata fara sa fiu informat, in timp ce ma aflam in vacanta in Croatia. Am fost convocat la Bucuresti si am fost primit in biroul in care bunicul meu a fost fortat sa abdice in 1947, de catre matusa mea, unchiul meu si un membru al cabinetului. Am primit o copie a deciziei fara niciun cuvant drept explicatie. N-am vazut niciodata actul original si nici n-am mai putut sa vorbesc cu bunicul meu pana la sfarsitul vietii sale. In mod evident, am fost socat
", a declarat Nicolae al Romaniei in cadrul interviului, potrivit Adevarul.

"Sper ca relatiile cu familia mea se vor imbunatati. Lucrurile se pot schimba,” a mai declarat fostul principe.

Oficial, motivul excluderii lui Nicolae nu a fost clar: "În ziua de 1 august 2015, Majestatea Sa Regele Mihai a semnat un document prin care a retras nepotului sau Nicolae, fiul Principesei Elena, titlul de «Principe al Romaniei» si calificativul de «Alteta Regala». De asemenea, Regele l-a exclus pe Nicolae din Linia de Succesiune la Coroana Romaniei. Regele Mihai a luat deciziile de mai sus cu gandul la Romania timpurilor care vor veni dupa incheierea domniei si vietii fiicei sale, Margareta, Custodele Coroanei. Majestatea Sa a afirmat ca Familia Regala si societatea romaneasca din acele vremuri vor avea nevoie de o carmuire sub semnul modestiei, bine cumpanita, cu principii morale, respect si mereu cu gandul la ceilalti", se arata in anuntul transmis de Casa Regala, potrivit Mediafax.

Citeste si:
Principesa Margareta şi Principele Radu vor efectua o vizită la...
Principesa Margareta şi...

Ulterior, au aparut zvonuri potrivit carora principele Nicolae are un copil pe care nu l-a recunoscut, dintr-o relatie de scurta durata cu o tanara pe nume Nicoleta Carjan. Acesta nu a vorbit, in respectivul interviu, despre acest subiect: "Tot ce pot spune este că, indiferent ce se întâmplă, sunt un om care îşi asumă responsabilităţile", a spus el.

Jurnalistii de la L'Illustré mai scriu ca Principesa Margareta, matusa lui Nicolae al Romaniei, n-a raspuns solicitarilor de a acorda un punct de vedere in aceasta chestiune.

Interviul din L'Illustré a fost realizat in localitatea elvetiana Geneva, acolo unde Printul Nicolae al Romaniei se afla impreuna cu sotia sa, Ana-Maria de Roumanie, si a fost publicat pe 27 ianuarie.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.