"Pentru grija parinteasca a Preafericitului Parinte Patriarh Daniel de a incepe realizarea lucrarii publice Catedrala Mantuirii Neamului, de o mare valoare pentru Municipiul Bucuresti, care va aduce in ansamblul ei atat Muzeul Crestinismului Romanesc, caminul pentru pelerini, un centru de diagnostic si tratament cat si un Centru de Conferinte, toate in incinta Catedralei noi.

Avand in vedere importanta si impactul benefic pe care il are realizarea acestui edificiu asupra cetatenilor Romaniei in special al locuitorilor Capitalei (...) Pentru curajul Preafericitului Parinte Patriarh Daniel de a construi si de a urma directia istorica a Regelui Ferdinand care in anul 1920 a sustinut ca „Suntem datori sa ridicam in Capitala tuturor romanilor... Biserica Manturii Neamului ca simbol al unitatii sufletesti a intregului neam. (...)

Se confera titlul de cetatean de onoare al Municipiului Bucuresti domnului Dan Ilie Ciobotea, pentru activitatea social-filantropica, liturgica si misionara desfasurata pe plan national si international”, se arata in proiectul de hotarare votat in sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) de joi.

Catedrala Mantuirii Neamului a fost sfintita in 25 noiembrie, dar lucrarile nu au fost finalizate. Patriarhia Romana spunea ca pana la acel moment pentru Catedrala Mantuirii Neamului a fost cheltuita suma de 110 milioane de euro, cu tot cu TVA.