Administratia Nationala de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru intervalul 28 ianuarie-10 februarie.

Banat. Valorile de temperatura se vor situa in jurul normelor climatologice ale perioadei in primele zilei ale intervalului de prognoza, cand vor fi medii ale maximelor cuprinse intre 3 si 6 grade. In intervalul 2 - 5 februarie, vremea se va incalzi semnificativ si se estimeaza temperaturi medii diurne cuprinse intre 9 si 12 grade. Ulterior, valorile termice vor marca o scadere si se vor apropia din nou de cele normale pentru prima decada a lunii februarie, astfel incat, in intervalul 6 - 10 februarie, vor fi cuprinse intre 5 si 7 grade, in medie. Temperaturile nocturne se vor mentine in jurul valorii de zero grade, exceptand intervalul 3 - 5 februarie, cand se vor inregistra medii regionale de 4 - 5 grade. Probabilitatea pentru precipitatii va fi relativ ridicata pe tot parcursul intervalului de referinta.

Crisana. Temperaturile maxime vor avea, pana spre sfarsitul perioadei de prognoza, fluctuatii intre valori ce se vor situa in jurul celor climatologic specifice perioadei, respectiv temperaturi medii diurne de 4 - 6 grade, in intervalele 28 ianuarie - 1 februarie si 6 - 10 februarie si valori cu mult peste cele normale, intre 2 si 5 februarie, cand se vor inregistra medii regionale ale maximelor termice de 10 - 14 grade, vremea devenind deosebit de calda pentru prima decada a lunii februarie. Temperaturile minime se vor situa intre -2 si 0 grade pe tot parcursul intervalului, cu exceptia noptilor de 3, 4 si 5 februarie, cand se vor inregistra medii regionale mai ridicate, cuprinse intre 2 si 4 grade. Probabilitatea pentru precipitatii va fi ridicata pe tot parcursul intervalului de referinta, dar mai ales pe 30 ianuarie si, din nou, pe 3 si 4 februarie.

Transilvania. Regimul mediu al temperaturii aerului se va caracteriza prin valori apropiate de cele climatologic normale in prima si ultima parte a perioadei de prognoza, respectiv intre 28 ianuarie - 1 februarie si 6 - 10 februarie, cand maximele diurne se vor situa, in medie, intre 2 si 6 grade. In intervalul 2 - 5 februarie, un proces de incalzire va determina o vreme deosebit de calda pentru debutul lunii februarie, astfel incat mediile maximelor termice se vor incadra intre 8 si 12 grade, la scara intregii regiuni. Regimul termic nocturn va avea o evolutie asemanatoare, urmand a se inregistra minime situate, in general, intre -6 si -1 grad, exceptand intervalul 3 - 5 februarie, cand media regionala a valorilor nocturne va fi mai ridicata si se va concretiza prin temperaturi situate intre 0 si 2 grade. Probabilitatea pentru precipitatii ridicata pe tot parcursul intervalului de referinta, dar mai ales intre 29 si 31 ianuarie.

Citeste si:
Prognoza meteo ANM pentru joi, 29 septembrie. Cum va fi vremea în țară
Prognoza meteo ANM pentru...

Maramures. Valorile termice se vor situa in jurul mediilor multianuale ale perioadei in cea mai mare parte a perioadei de prognoza, astfel incat intre 28 ianuarie - 1 februarie si 6 - 10 februarie, se vor inregistra valori medii diurne de 3 - 5 grade, iar minimele nocturne se vor situa, in medie, intre -4 si -1 grad. Exceptie va face perioada 2 - 5 februarie, cand va avea loc un proces de incalzire ce va determina medii ale temperaturilor maxime de 8 - 11 grade si ale celor minime de 1 - 3 grade, vremea devenind calda pentru aceasta data, chiar deosebit de calda pe 3 si 4 februarie. Probabilitatea pentru precipitatii va fi ridicata in majoritatea zilelor din intervalul de referinta, dar acestea vor fi mai insemnate cantitativ si se vor semnala pe arii mai extinse in jurul datei de 30 ianuarie.

Moldova.
Intervalul va debuta cu o usoara incalzire, astfel incat de la o medie regionala a valorilor maxime de 2 grade se va ajunge la 4 - 5 grade, medie care se va mentine fara variatii semnificative pana pe 4 februarie. Dupa aceasta data este prognozata o racire treptata, iar media valorilor maxime va scadea la zero grade. Aproximativ aceeasi evolutie va fi de interes si pentru regimul nocturn al temperaturilor: pentru prima jumatate a intervalului, media minimelor se va situa in jurul valorii de zero grade, iar dupa 5 februarie va scadea treptat, pana spre -6 grade. Probabilitatea pentru precipitatii va fi mai ridicata in intervalul 29 - 31 ianuarie, dar si dupa data de 4 februarie.

Citeste si:
Vremea la extreme în următoarea perioadă. Prognoza meteo ANM pentru...
Vremea la extreme în...

Dobrogea. Vremea va deveni calda in perioada 28 ianuarie - 4 februarie, cu o medie a valorilor maxime cuprinsa, in general, intre 9 si 12 grade. In acest interval temperaturile minime vor fi pozitive, cu o medie regionala de 3 - 5 grade. Dupa aceasta perioada calda pentru sfarsit de ianuarie si inceput de februarie este prognozata o racire treptata, ce va aduce regimul termic in limite normale, respectiv o medie a temperaturilor maxime de 3 - 4 grade, iar a celor minime de la -1 la 0 grade. Vor fi precipitatii in perioada 30 ianuarie - 1 februarie, dar cu o probabilitate in crestere si dupa data de 5 februarie.

Muntenia. Intervalul debuteaza cu o incalzire usoara, iar pana la sfarsitul lunii ianuarie, media valorilor maxime va fi de 5 - 8 grade. La inceputul lunii februarie, pe 3 si 4 februarie, valorile maxime de temperatura ar putea fi chiar mai ridicate, media prognozata fiind de 10 grade, ceea ce ar caracteriza o vreme deosebit de calda pentru inceput de februarie. Dupa acest interval, estimarile indica o racire treptata, iar pana la finalul primei decade din februarie se va ajunge la o medie a temperaturii maxime de 3 - 4 grade. Temperaturile minime vor prezenta mici variatii in prima jumatate a intervalului, dar in general media va fi usor pozitiva, de 1 - 2 grade, usor mai mare pe 3 si 4 februarie, cand va ajunge la 4 grade. Ulterior, minimele termice vor fi tot mai scazute, iar la finalul intervalului se va ajunge la o medie regionala de pana la -4 grade. Vor fi precipitatii in intervalul 29 - 31 ianuarie cand vor fi posibile si cantitati de apa insemnate. Probabilitatea pentru precipitatii se va mentine ridicata si in a doua saptamana de prognoza (4 - 10 februarie), scrie Agerpres.

Citeste si:
ANM: Cod portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat....
ANM: Cod portocaliu de...

Oltenia. Pana pe 1 februarie si, din nou, in intervalul 6 - 10 februarie, media temperaturilor maxime va fi de 4 - 5 grade. Intre 2 si 5 februarie vremea se va incalzi si se vor inregistra valori diurne cuprinse intre 8 si 10 grade, in medie. Evolutia temperaturilor minime va fi asemanatoare: pana pe 2 februarie, media regionala se va situa in jurul valorii de 0 grade, in urmatoarele trei zile va creste la 4 grade, iar dupa 5 februarie va fi in scadere treptata, astfel incat, la finalul celei de-a doua saptamani a intervalului de prognoza, va scadea spre -3 grade. Vor fi precipitatii in intervalul 28 - 31 ianuarie, cand vor fi posibile si cantitati de apa insemnate. Probabilitatea pentru precipitatii va fi ridicata si in a doua saptamana de prognoza, mai ales in perioada 4 - 7 februarie.

La munte. Media temperaturilor maxime va deveni usor pozitiva, mai ales la inceputul lunii februarie, cand va fi de 2 - 4 grade. Dupa 5 februarie, vremea se va raci treptat, iar pana la finalul celor doua saptamani de prognoza se vor atinge valori diurne intre -4 si -2 grade, in medie. Minimele termice se vor situa in jurul valorii de -4 grade pana pe 2 februarie, iar in urmatoarele doua zile se va resimti o incalzire a vremii si temperatura va creste, astfel incat media se va apropia de 0 grade. Dupa data de 5 februarie, la fel ca si in cazul evolutiei temperaturilor diurne, se va resimti o scadere treptata a regimului termic ce se va concretiza prin valori minime, in medie, de la -9 la -8 grade. Se vor semnala precipitatii in cea mai mare parte a intervalului, dar pe arii mai extinse si posibil insemnate cantitativ acestea vor fi in perioada 29 - 31 ianuarie, iar cu o probabilitate ridicata si dupa data de 4 februarie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.