Corpul de control al premierului a fost trimis la Complexul Energetic Oltenia.

"Din dispozitia doamnei Viorica Dancila, prim-ministrul Guvernului Romaniei, incepand cu data de 17.01.2019, Corpul de control al primului-ministru a declansat un control la societatea Complexul Energetic Oltenia - S.A.. Obiectivele controlului constau in verificarea respectarii prevederilor legale privind regulile de guvernanta corporativa, modului de stabilire si acordare a drepturilor de natura salariala pentru personalul societatii Complexul Energetic Oltenia - S.A., respectarea normelor de sanatate si securitate in munca la nivelul acestei entitati, exploatarea resurselor minerale si constituirea stocurilor, realizarea programelor anuale de investitii si dezvoltare", se arata intr-un comunicat al Guvernului.

Corpul de control al primului-ministru a mai efectuat actiuni de control ce au vizat alte obiective:

- incheierea de catre societatea Complexul Energetic Oltenia S.A. a unui contract de transfer al activului Unitatii Miniere de Cariera Berbesti catre societatea Centrala Electrica de Termoficare Govora S.A. Ramnicu Valcea.

- preluarea de catre societatea Electrocentrale Grup S.A. a datoriei societatii Termoelectrica S.A. fata de societatea Complex Energetic Oltenia S.A.

- respectarea de catre societatea Complex Energetic Oltenia S.A. a prevederilor legale cu privire la angajarea si plata cheltuielilor de sponsorizare si a altor cheltuieli de finantare a unor activitati sportive.

Dintre acestea, in anul 2018, au fost finalizate doua actiuni de control ce au vizat primele doua obiective enuntate mai sus, iar concluziile rezultate au fost comunicate institutiilor abilitate.

Totodata, au fost sesizate organele de urmarire penala pentru verificari si masuri potrivit competentelor.

Citeste si:
Verificări la sânge după tragedia din Cariera Jilț. Ministrul...
Verificări la sânge după...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.