Cristian Marius Ardelean, procuror de la DNA Oradea chemat pentru audieri la Parchetul General, a declarat miercuri ca niciodata nu a discutat pentru a introduce frica in cineva.

Cinci procurori de la DNA Oradea s-au prezentat la Parchetul General pentru a fi audiati in dosarul deschis de Sectia pentru investigare a magistratilor in legatura cu inregistrarea audio in care se discuta despre actiuni de intimidare a judecatorilor.

La sediul Parchetului General, Cristian Marius Ardelean a recunoscut ca a avut loc o discutie "la o cafea" in sediul DNA Oradea.

Intrebat de jurnalisti daca au fost puse la cale abuzuri impotriva judecatorilor pentru a-i cuminti sau a baga frica in ei, procurorul a spus: "Nu. Doamne fereste. In nimeni nu am vorbit niciodata sa introduc frica".

El a precizat ca nu isi explica de ce inregistrarea audio a aparut dupa un an, subliniind ca ancheta va stabili cine a facut acea inregistrare.

Saptamana trecuta, Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie din cadrul Parchetului General a anuntat ca a fost deschis un dosar penal in rem in legatura cu inregistrarea audio facuta publica de un avocat in care ar aparea procurori de la DNA Oradea.

Avocatul Razvan Doseanu a publicat pe site-ul Cabinetului de Avocatura Doseanu si Asociatii o inregistrare audio a unei sedinte care ar fi avut loc la DNA Oradea in ianuarie 2018, despre care spune ca nu stie daca este autentica.

"Inregistrare exploziva de la o sedinta DNA Oradea, din ianuarie 2018, primita anonim. Posibil sa fie autentica, posibil sa nu fie autentica, desi personal recunosc vocile tuturor procurorilor posibili participanti. Participanti posibili: procurori Man Ciprian, Muntean Adrian, Ardelean Cristian, Pantea Cosmin si Rus Lucian. Cer public DNA Oradea sa dezminta autenticitatea inregistrarii. Daca e reala, apar detalii incredibile despre completele favorabile DNA Oradea si cele nefavorabile, despre actiuni de intimidare a judecatorilor prin trimiterea a doi judecatori in judecata. Nume importante ce apar in discutie: judecatorii Denisa Vidican, Cioflan Adina, Soane Laura, Udroiu Mihail Filimon Florin, Musta Ovidiu, Berindei Olimpiu Daniel, Mihaela Patraus, Roman Florica (Curtea de Apel Oradea), Bic Denisa, Vlad Marian (Tribunalul Bihor la un moment dat), judecatoarele Haiduc Simona, Miclo Laura, Remus Nemes (Tribunalul Satu Mare). Daca inregistrarea e autentica, ar trebui sa urmeze arestari la DNA Oradea. Daca nu e autentica, trebuie sa vedem ce specialist a putut folosi vocile a cinci procurori. Vocea cea mai puternica din inregistrare pare a fi a procurorului Man Ciprian. Cine e autorul inregistrarii si care e scopul acesteia ramane de stabilit", se arata intr-un mesaj postat de casa de avocatura.

Citeste si:
Procurorul general al Ucrainei: Soldații ruși folosesc tot mai...
Procurorul general al...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.