Administratia Nationala de Meteorologie a emis prognoza pentru intervalul 31 decembrie 2018 - 13 ianuarie 2019.

Banat. In primele trei zile ale intervalului, media temperaturilor maxime va avea variatii intre 3 si 5 grade, apoi va scadea, astfel ca intre 3 si 7 ianuarie se va situa intre -2 si 0 grade. In data de 8 ianuarie, vremea se va incalzi usor, iar pana la finalul intervalului de prognoza valorile termice diurne se vor mentine peste pragul de inghet. Temperaturile minime vor fi in scadere, de la o medie de 1 grad in prima zi, pana in jurul a -8 grade in dimineata zilei de 5 ianuarie. Dupa aceasta data, valorile termice nocturne vor creste usor, iar media lor se va situa in general intre -6 si -4 grade. Vor fi conditii pentru precipitatii, in general slabe cantitativ, aproape in fiecare zi, mixte in primele zile, apoi mai ales sub forma de ninsoare.

Crisana. Pana in data de 2 ianuarie 2019, temperaturile maxime se vor situa in medie intre 2 si 4 grade, iar minimele intre 0 si -2 grade. In urmatoarele 5 zile se va resimti o racire a vremii, astfel ca temperaturile maxime se vor situa in medie intre -4 si -2 grade, iar media minimelor va fi in general intre -9 si -6 grade. Din 8 ianuarie, se va incalzi treptat, astfel ca media valorilor termice diurne se va apropia de 0 grade, iar a celor nocturne va tinde spre -5 grade. Vor fi conditii pentru precipitatii, in general slabe cantitativ, aproape in fiecare zi, mixte in primele zile, apoi mai ales sub forma de ninsoare.

Transilvania.
Valorile termice nu vor avea variatii semnificative in primele trei zile, cand media maximelor va fi de 1 - 2 grade, iar a minimelor de minus 4 - minus 3 grade, apoi se va raci semnificativ, astfel ca pana in data de 7 ianuarie temperaturile diurne vor avea in medie intre -6 si -3 grade, iar cele nocturne in general intre -10 si -12 grade si vor caracteriza o vreme geroasa. Din 8 ianuarie se va incalzi usor si treptat, dar media maximelor termice nu va mai depasi -2 grade, iar cea a minimelor minus 8 - minus 7 grade. Trecator, vor fi precipitatii mai ales sub forma de ninsoare, in general slabe cantitativ, aproape zilnic.

Maramures. Pana la inceputul celei de a doua saptamani de prognoza, valorile termice vor fi in general in scadere, de la o medie a maximelor de 3 grade, pana la minus 6 - minus 5 grade intre 4 si 7 ianuarie si de la o medie a minimelor de 0 - minus 1 grad, pana la minus 10 - minus 12 grade, in acelasi interval de timp. Din 8 ianuarie se va incalzi usor si treptat, cu aproximativ 3 - 4 grade. Temporar vor fi precipitatii mai ales sub forma de ninsoare aproape in fiecare zi, mai importante cantitativ in noaptea de 1 spre 2 ianuarie.

Moldova. In primele trei zile de prognoza, temperatura aerului va fi relativ constanta, media maximelor se va situa in jurul valorii de 3 grade, iar a minimelor in jurul a -3 grade. Intre 3 si 7 ianuarie se va raci treptat cu aproximativ 6 grade, apoi se va incalzi din nou, dar media temperaturilor diurne nu va mai depasi 0 grade, iar a celor nocturne minus 6 - minus 5 grade. Trecator vor fi posibile precipitatii slabe, predominant sub forma de ninsoare, aproape in fiecare zi si mai ales in jumatatea de nord a regiunii.

Citeste si:
Val de aer polar peste Europa. Orașe îngropate sub nămeți, vânt...
Val de aer polar peste...

Dobrogea. Pana in data de 3 ianuarie, valorile termice nu vor avea variatii semnificative, media maximelor va fi de 3 - 4 grade, iar a minimelor de minus 1 - minus 2 grade. In urmatoarele patru zile se va raci cu aproximativ 4 - 5 grade, apoi se va incalzi usor, astfel ca maximele vor fi in medie de minus 1 - 0 grade, iar minimele de cel mult minus 6 - minus 5 grade. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor slabe cantitativ, mai ales sub forma de lapovita si ninsoare, va fi mai mare dupa data de 3 ianuarie.

Muntenia. In primele trei zile de prognoza, media temperaturilor diurne va fi de 3 - 4 grade, iar a celor nocturne se va situa in jurul valorii de -3 grade. Valori de temperatura cu pana la aproximativ 6 grade mai scazute vor fi intre 3 si 7 ianuarie, apoi se va incalzi usor si treptat, astfel ca media maximelor va putea atinge 1 - 2 grade, iar cea a minimelor minus 6 - minus 5 grade. Din data de 3 ianuarie va creste probabilitatea ca trecator sa apara precipitatii slabe predominant sub forma de ninsoare.

Citeste si:
Alertă de vreme rea: Precipitații mixte, polei și intensificări ale...
Alertă de vreme rea:...

Oltenia. Intre 31 decembrie si 2 ianuarie, valorile termice se vor mentine relativ constante; media maximelor va fi de 4 grade, iar cea a minimelor de -2 grade. In urmatoarele 4 zile se va raci si vor fi temperaturi maxime ce se vor situa in medie intre -2 si 1 grad si minime intre -9 si -4 grade. Din 8 ianuarie se va incalzi usor si treptat, cu 3 - 4 grade. Probabilitatea de precipitatii predominant sub forma de ninsoare, trecatoare slabe cantitativ si in general pe arii restranse, va fi mai ridicata din data de 3 ianuarie.

La munte. Media temperaturilor maxime va avea variatii intre -5 grade in primele zile de prognoza si -12 grade in jurul datei de 4 ianuarie, iar a celor minime intre -8 grade la inceput si minus 17 - minus 16 grade in cele mai reci nopti (4, 5 ianuarie). Temporar vor fi precipitatii mai ales sub forma de ninsoare in fiecare zi, pe arii mai extinse si in general moderate cantitativ in noaptea de 1 spre 2 ianuarie.

Citeste si:
Prognoza meteo ANM pentru joi, 29 septembrie. Cum va fi vremea în țară
Prognoza meteo ANM pentru...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.