Calin Popescu Tariceanu a declarat, sambata seara, ca romanii care contesta actuala coalitie de guvernare nu au reprezentativitate si legitimitate. Despre unii protestatari liderul ALDE afirma ca ”in loc sa puna mana pe o carte, se uita pe Facebook si-si imagineaza ca stiu totul”.

"Este o agresivitate pe care in trecut nu am mai intalnit-o, in ultimii 20 de ani. (...) Astazi cred ca ceea ce vedem si trebuie sa ne punem o intrebare corecta este cat de reprezentativa este aceasta voce agresiva, turbulenta, cat de reprezentativa, cat de legitima este. Ea, dupa parerea mea, nu are nicio reprezentativitate, pentru ca este vorba despre un numar restrans de cetateni in raport cu populatia Romaniei, dar nici legitimitate. Legitimitatea nu poate sa fie data intr-un sistem democratic decat de validarea prin alegeri”, a declarat la Romania TV Calin Popescu Tariceanu, potrivit Mediafax.

El a mai spus ca pentru unii romani retelele de socializare au devenit singura sursa de informare.

In loc sa puna mana pe o carte, ei se uita pe Facebook si-si imagineaza ca stiu totul. Informarea si dezinformarea nu au aparut acum, de cand sunt retelele de socializare. Ele sunt de o vesnicie. Sigur ca viteza de propagare a informatiei era alta si poate sunt perioade in care asemenea tendinte anarhice pot sa iasa la suprafata. S-ar putea ca ele sa aiba cauze mai profunde”, a adaugat Tariceanu.

Aproape 2.000 de protestatari au protestat sambata in Piata Victoriei pentru a-si arata nemultumirea fata de actuala guvernare.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.