Romanii de pretutindeni sarbatoresc sambata, 1 Decembrie, Ziua Nationala si Centenarul Marii Uniri. In Capitala, in toate judetele din tara, precum si la misiunile diplomatice ale Romaniei din strainatate sunt organizate o serie de manifestari dedicate zilei de 1 Decembrie. La Bucuresti si la Alba Iulia au loc ceremonii militare si religioase, in prezenta presedintelui Klaus Iohannis.

Aproximativ 4.000 de militari romani si straini vor defila in Piata Arcul de Triumf, eveniment la care participa seful statului, premierul Viorica Dancila, precum si alti inalti demnitari si reprezentanti ai corpului diplomatic din Romania si strainatate.

UPDATE: A inceput parada militara de Ziua Nationala

Parada militara de Ziua Nationala a Romaniei a inceput sambata la Bucuresti, urmand ca aproximativ 4.000 de militari romani si straini sa defileze pe sub Arcul de Triumf.

Startul manifestarilor a fost dat cu trecerea in revista a Garzii de Onoare de catre presedintele Klaus Iohannis, dupa care a fost intonat Imnul National.


Seful statului a depus o coroana de flori la Arcul de Triumf.

La parada militara asista premierul Viorica Dancila, presedintii Senatului si Camerei Deputatilor, Calin Popescu-Tariceanu si Liviu Dragnea, presedintele Curtii Constitutionale a Romaniei, Valer Dorneanu, ministri, parlamentari, fostii sefi de stat Emil Constantinescu si Traian Basescu, reprezentanti ai corpului diplomatic acreditat la Bucuresti, lideri de partide, reprezentanti ai Armatei, veterani.

Aproximativ 4.000 de militari si specialisti din Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Roman de Informatii, Serviciul de Protectie si Paza si Administratia Nationala a Penitenciarelor, cu peste 200 de mijloace tehnice si circa 50 de aeronave, intre care si aproximativ 500 de militari din mai multe tari aliate sau partenere, participa la Parada Militara organizata cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei in Piata Arcul de Triumf.

Potrivit MApN, detasamentele de militari straini sunt din Albania, Bulgaria, Canada, Cehia, Croatia, Estonia, Franta, Germania, Grecia, Italia, Letonia, Lituania, Polonia, Portugalia, Regatul Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord, Republica Moldova, Slovacia, SUA, Turcia si Ucraina.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.