O alimentatie bogata in somon, pastrav si sardine poate reduce in mod semnificativ simptomele astmului la copii, potrivit unui studiu international condus de cercetatori din cadrul La Trobe University din Melbourne, potrivit Xinhua.

Conform conducatoarei cercetarii, Maria Papamichael, rezultatele studiului dat luni publicitatii sunt in concordanta cu o serie de dovezi care sugereaza ca o dieta sanatoasa poate constitui o potentiala terapie pentru astmul la copii.

"Stim deja ca o dieta bogata in grasimi, zahar si sare poate influenta dezvoltarea si evolutia astmului la copii, iar acum avem dovezi ca putem gestiona simptomele printr-o alimentatie sanatoasa", a spus Papamichael.

Dintre cei 64 de copii cu astm care au luat parte la studiu, jumatate au fost indrumati sa urmeze o dieta traditionala mediteraneeana, bogata in mancaruri pe baza de legume si in ulei de peste, in timp ce restul au urmat dietele obisnuite, scrie Agerpres.

Cei care au urmat o dieta bogata in peste au experimentat o reducere semnificativa a inflamatiei la nivelul bronhiilor.

"Pestele gras este bogat in acizi grasi omega-3 cu proprietati antiinflamatorii"
, a explicat Papamichael.

Potrivit profesorului Bircan Erbas, din cadrul Scolii de psihologie si sanatate publica din La Trobe, "astmul este cea mai des intalnita afectiune respiratorie in randul tinerilor si una dintre principalele cauze pentru care copiii au nevoie de spitalizare sau ajung la camera de garda''.

"Este imperativ sa identificam noi terapii pe care le putem folosi alaturi de medicatia conventionala pentru astm", a mai spus Erbas.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.