Consilierul prim-ministrului, Darius Valcov, a tinut sa precizeze ca fondurile puse la dispozitie de Comisia Europeana constituie numai 10% din costurile construirii unui spital regional.

"530 milioane euro este costul total al spitalului din Iasi, conform studiului BEI. 50 milioane euro din aceasta suma sunt puse la dispozitie de catre CE. Restul, de 480 milioane euro sunt costuri care revin statului roman. Cu aceeasi suma, de 480 milioane euro, Turcia a construit 3 spitale in PPP. Acum se intelege cum e cu banii gratis?", a scris Darius Valcov pe Facebook.

Intr-o postare anteriora, el mentiona ca tarii noastre i-au fost alocate 150 de milioane de euro pentru studii, constructie si dotare de catre Comisia Europeana, scrie romaniatv.net.

"Cifrele nu mint niciodata. Hai sa vedem! Comisia Europeana aloca RO 150 milioane euro pentru studiile si constructia (inclusiv dotarea) a 3 spitale. Studiile, conform BEI, cei care le si elaboreaza, costa 120 milioane euro. Conform acelorasi studii BEI, constructia si dotarea celor 3 spitale costa 1,2 miliarde euro. (Probabil din cele 30 de milioane euro ramase). Intre timp, statul roman scoate in parteneriat public privat studiul, constructia si dotarea unui spital, cu 140 milioane euro. Asta, ca sa intelegem exact cum stau lucrurile!"
, se arata in postarea de pe 25 octombrie.

Citeste si:


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.