Podoaba ta capilara si-a pierdut vitalitatea si stralucirea dupa vopsirile repetate? Venim in sprijinul tau si iti oferim cateva sfaturi pretioase oferite de specialistii in domeniu. Este momentul sa iti faci un ritual de intretinere special conceput pentru parul vopsit si degradat.

Poate ca va parea dificil sa te ocupi de ingrijirea parului vopsit, dar sarcina va deveni extrem de simpla dupa ce te vei obisnui cu etapele pe care trebuie sa le urmezi. Iata mai jos de ce produse ai nevoie pentru parul vopsit si la ce trucuri beauty poti sa apelezi pentru a te bucura mai mult timp de nuanta aleasa.

Ingrijirea parului vopsit cu produsele adecvate

O ingrijirea corecta a parului vopsit poate fi facuta doar cu produse care raspund nevoilor lui. Ca sa te asiguri ca nuanta nu isi pierde intensitatea dupa spalare, investeste in produse cu rol protector. Un set format din sampon si balsam pentru par vopsit va face diferenta inca de la primele utilizari. Vei iesi si mai castigata daca investesti intr-un set complet care sa contina si o masca de par pentru protectia culorii.
Specialistii recomanda folosirea unui sampon fara sulfati fiindca nu inlatura uleiurile naturale de la nivelul scalpului (de care ai nevoie pentru o hidratare naturala) si nu iti incarca parul de depozite.

Redu numarul spalarilor

Daca pana acum obisnuiai sa te speli aproape in fiecare zi pe par, va trebui sa faci o schimbare in rutina ta. Nuanta parului tau isi pierde din intensitate dupa fiecare baie oricat de buna ar fi vopseaua de par pe care o folosesti, chiar si daca vorbim despre una profesionala.

Este suficient sa te speli pe cap de doua-trei ori pe saptamana. Pentru parul cu tendinta de ingrasare rapida, care iti da batai de cap, poti sa apelezi la ajutorul unui sampon uscat. De asemenea, mai poti sa aplici la radacina firelor de par pudra pentru bebelusi. Acest produs absoarbe excesul de sebum si ofera o senzatie fresh timp indelungat.

Foloseste o masca de par profesionala pentru ingrijirea parului vopsit

O masca de par, aplicata periodic, poate face minuni pentru podoaba ta capilara. Te poti bucura de efectele pe care le au tratamentele aplicate de catre specialisti la saloanele beauty cu ajutorul unei masti profesionale. Indreapta-ti atentia spre o masca de par cu keratina, colagen si alte ingrediente reparatoare in compozitie. Cele care contin uleiuri vegetale au proprietati hidratante, astfel ca sunt ideale pentru ingrijirea parului degradat. Alt produs profesionist in care merita sa investesti este masca de par special conceputa pentru protectia culorii.

Citeste si:
Theo Rose, adevăratul motiv pentru care și-a tuns părul: „O să mă...
Theo Rose, adevăratul motiv...

Limiteaza folosirea instrumentelor de styling

Instrumentele de styling ne sunt bune prietene in obtinerea coafurii dorite, insa iti pot afecta sanatatea si frumusetea parului daca le utilizezi frecvent. Din pacate, amenintarea este si mai mare pentru parul vopsit care este mai vulnerabil. Asadar, lasa-ti podoaba capilara sa se usuce natural atunci cand se poate, iar in rest tine uscatorul de par la o distanta de 15 centimetri. Atunci cand folosesti placa de intins parul ori ondulatorul de par, aplica intotdeauna inainte un produs care asigura protectie termica.

Nu uita ca din ritualul pentru ingrijirea parului vopsit nu trebuie sa lipseasca produsele de intretinere dedicate nevoilor lui. Observa cu atentie care sunt caracteristicile podoabei tale capilare, apoi cauta produsele potrivite pentru a obtine cele mai bune rezultate.

Citeste si:
Noi game de îngrijire corporală potrivite pentru atmosfera festivă
Noi game de îngrijire...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.