Probabilitatea este mai mare ca medicii in forma fizica buna sa-si intrebe pacientii cat de mult sport fac, sugereaza un nou studiu, relateaza marti agentia britanica Press Association.

Pe de alta parte, este mai putin probabil ca medicii mai putin activi sa intrebe despre nivelul de activitate fizica al pacientilor lor.

Noul studiu, publicat in British Journal of General Practice Open, ajunge la concluzia ca propriul stil de viata al medicilor influenteaza recomandarile preventive privitoare la activitatea fizica.

Autorii i-au intervievat in acest sens pe medicii care au luat parte la studiul asupra medicilor si studentilor la medicina norvegieni.

Dintre cei 562 de medici care au raspuns la intrebari, 307 (58%) au spus ca ii intreaba de obicei pe pacienti despre obiceiurile lor privind activitatile fizice.

In acelasi timp, medicii ii intreaba mai putin pe pacienti despre consumul lor obisnuit de alcool, numai 27% dintre ei intrebandu-i pe oameni cat de mult beau, scrie Agerpres.

"Cu cat sunt mai activi medicii din punct de vedere fizic, cu atat mai mult fac recomandari privind activitatea fizica"
, este concluzia studiului efectuat de experti din cadrul Universitatii din Oslo.

Pe de alta parte, "nu s-a descoperit nicio asociere intre obiceiurile medicilor privind consumul de alcool si frecventa recomandarilor pe aceasta tema", mai noteaza studiul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.